Ειδήσεις, Μαγνησία

Βολιώτης έπαθε σοκ όταν με την κλεμμένη κάρτα του έκαναν αγορές σε τρεις χώρες σε… 20΄λεπτά!

Στα «δίχτυα» έμπειρων χάκερ που δρουν στο λεγόμενο «σκοτεινό διαδίκτυο» έπεσε ένας Έλληνας από τον Βόλο και το πλήρωσε με γερή λαχτάρα. Πριν καλά- καλά καταλάβει ότι άγνωστοι υπέκλεψαν τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας και προλάβει να την ακυρώσει, οι δράστες την χρησιμοποίησαν τρεις φορές και μάλιστα σε αγορές… διαφορετικών χωρών!

Το θύμα διαπίστωσε εμβρόντητο ότι το μηνιαίο εκκαθαριστικό της τράπεζας που είχε εκδώσει την κάρτα του, του χρέωνε αγορές που φερόταν να είχε κάνει σε… τρεις διαφορετικές χώρες μέσα σε μόλις… 20΄ λεπτά! Συγκεκριμένα, ο κάτοχος της κάρτας εμφανιζόταν να είχε αγοράσει διάφορα είδη συνολικής αξίας 1.200 ευρώ, στο διάστημα από τις 7 ως τις 7.20′ το απόγευμα της ίδιας ημέρας!

Ο άτυχος Βολιώτης κατέφυγε σε όλες τις αρμόδιες αρχές, από την Ασφάλεια και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου που διέταξε προκαταρκτική εξέταση, ως και την ίδια την τράπεζα, σε μια προσπάθεια να μην χρεωθεί το ποσό από την χρήση της πιστωτικής του κάρτας. Καθώς μπόρεσε να αποδείξει ότι δεν έκανε αυτός τις αγορές, η τράπεζα δεν του χρέωσε τα 1.200 ευρώ, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τα -χαμένα στο Dark Web- ίχνη του χάκερ που τον «φέσωσε».

www.protothema.gr

Previous ArticleNext Article