Αστυνομικά νέα

Κύπρος: Αυτός είναι ο 35χρονος δολοφόνος του Βρετανού τουρίστα

 Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η κοινωνία της Πάφου από την αποτρόπαια δολοφονία ενός 39χρονου Βρετανού τουρίστα και τον τραυματισμό του 32χρονου φίλου του. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 35χρονος περίμενε τους δύο Βρετανούς να βγουν από την μπυραρία στον Κόλπο των Κοραλίων που διασκέδαζαν ώστε να τους πατήσει με το αυτοκίνητο του στη λεωφόρο Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια. Όλα ξεκίνησαν όταν την Κυριακή τα ξημερώματα στην Πάφο, οι δύο Βρετανοί τουρίστες είδαν τον 35χρονο Έλληνα ομογενή από την Γεωργία, να χτυπά την 23χρονη φίλη του.  Ο 39χρονος Charlie Birch, από την Ουαλία μαζί με τον 32χρονο κουνιάδο του, Will Pritchard αμέσως έτρεξαν να υπερασπιστούν την 23χρονη κοπέλα από την μανία του 35χρονου φίλου της.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 35χρονος ήρθε στα χέρια με τους δύο υπερασπιστές της κοπέλας και έφυγε ηττημένος. Η 23χρονη κοπέλα αφού ηρέμησε στην ασφάλεια των δύο αντρών επέστρεψε στον φίλο της. Ο 35χρονος ομογενής περίμενε την κοπέλα του μέσα στο αυτοκίνητο και πήρε την απόφαση να εκδικηθεί τους δύο Βρετανούς. Έτσι περίμενε μέσα στο αυτοκίνητο πότε θα βγουν έξω οι δύο τουρίστες. Όταν εκείνοι βγήκαν από την μπυραρία, ο 35χρονος άναψε την μηχανή του αυτοκινήτου και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα πάνω τους, με αποτέλεσμα ο 39χρονος Βρετανός να σκοτωθεί ακαριαία και ο 32χρονος κουνιάδος τους να νοσηλεύεται σοβαρά στο νοσοκομείο της Πάφου. Στην συνέχεια, ο μανιώδης δολοφόνος, θέλοντας να κρύψει τα ίχνη του, έριξε το αυτοκίνητο του στη θάλασσα μαζί με την 23χρονη φίλη του. Ευτυχώς που η 23χρονη κοπέλα με καταγωγή από την ανατολική Ευρώπη κατάφερε να βγει με τη βοήθεια ψαράδων της περιοχής.  Η 23χρονη κοπέλα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φώναζε συνέχεια: «Τους σκοτώσαμε.. δεν θέλω να πάω φυλακή». Το ζευγάρι εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας να περπατάει στον κύριο δρόμο Αγίου Γεωργίου-Πέγειας και αμέσως συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο τμήμα. Το ζευγάρι κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου ενώ σήμερα αναμένεται να καταθέσει και ο Βρετανός που γλίτωσε με τραύματα στο σώμα του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κυπριακών μέσων ενημέρωσης, οι δύο Βρετανοί είχαν πάει για ολιγοήμερες διακοπές στην Κύπρο. Μάλιστα ο 39χρονος είχε πάρει μαζί του και την οικογένεια του, τη μητέρα του και τα δυο του παιδιά.

Σοκ στη βρετανική κοινωνία
Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στη Βρετανία.  Ο 39χρονος Βρετανός Τσάρλι Μπερτς, πατέρας δύο παιδιών, πέθανε ακαριαία, σύμφωνα με τη Daily Mail, ενώ ο 32χρονος φίλος του διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μπέρτς ήταν οικοδόμος στο επάγγελμα και βρισκόταν στην Κύπρο για οικογενειακές διακοπές. Ένας εκπρόσωπος του Γραφείου Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας δήλωσε: «Προσφέρουμε συμβουλές και υποστήριξη στην οικογένεια Βρετανού μετά το θάνατό του στην Κύπρο και είμαστε σε επαφή με τις κυπριακές αρχές». Ο οικογενειακός φίλος, Graham Breeze είπε στην εφημερίδα ότι «ο Τσάρλι ήταν πολύ γνωστός και αρεστός εδώ. Είναι μια φοβερή τραγωδία για την οικογένειά του». Όπως αποκαλύπτεται, ο Μπέρτς έκανε οικονομίες επί ένα χρόνο, ώστε να καταφέρει να κάνει τις διακοπές των ονείρων του, μαζί με τις δύο κόρες του, τη γυναίκα του και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Ο κ. Breeze, δημοτικός σύμβουλος, δήλωσε: «Ήταν ένα τραγικό τέλος σε κάτι που έπρεπε να είναι οι τέλειες οικογενειακές διακοπές. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι πραγματικά μια τραγική κατάσταση. Η πόλη θα είναι πολύ υποστηρικτική». «Απώλεια μιας νέας ζωής, χωρίς λόγο. Έριξε μια σκοτεινή σκιά πάνω από την πόλη του Welshpool».  Η φίλη Cheryl Griffiths τον περιέγραψε ως «πιστό φίλο, αξιαγάπητο και απίθανο μπαμπά». Είπε: «Η ζωή αλλάζει σε ένα πετάρισμα των βλεφάρων. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη. Εφυγε αλλά ποτέ δεν θα ξεχαστεί».

protothema.gr
Previous ArticleNext Article