Μαγνησία, Μουσεία, ΠΑΙΔΙ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εβδομάδα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Αυτή την εβδομάδα τρία διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται για τους μικρούς μας φίλους στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών.

Την Τρίτη 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από τα Μαμούθ στους Ελέφαντες». Πως εξελίχθηκαν τα προβοσκιδωτά ζώα; Έζησαν μαμούθ στην Ελλάδα; Αυτές και άλλες ερωτήσεις θα απαντήσουν οι μικροί φίλοι του Μουσείου που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα και βρίσκοντας απολιθωμένα κόκκαλα και δόντια από μαμούθ και άλλα προβοσκιδωτά.

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ημιπολύτιμοι λίθοι και κόσμημα». Σε αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά θα μάθουν τι είναι ορυκτό, τι είναι πέτρωμα και φυσικά ποιοι είναι οι ημιπολύτιμοι λίθοι! Επίσης θα μάθουν τι ορυκτά και πετρώματα συναντάμε στο Πήλιο! Ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα με τα ορυκτά που χρησιμοποιούνται στα κοσμήματα και τα ίδια τα παιδιά θα φτιάξουν μόνοι τους το δικό τους κόσμημα!

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου είναι ημέρα Παλαιοντολογίας. Τα παιδιά συμμετέχοντας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα ζώα που ζούσαν πριν από εκατομμύρια χρόνια στο χώρο της Ελλάδας και της Μαγνησίας. Σκάβοντας βρίσκουν απολιθωμένα κόκκαλα και δόντια από μαμούθ, καμηλοπαρδάλεις, άλογα, ύαινες και άλλα ζώα που έζησαν στον ελληνικό χώρο.

Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι 80’ με πρωινά και απογευματινά τμήματα και το κόστος τους είναι 10 €. Πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου). Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 11:00-13:00. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Μουσείου 24210 36555 ή στο 6973034810.

Previous ArticleNext Article