Ειδήσεις, ΠΑΙΔΙ

Βόλος: Αναμονή από χθες το βράδυ για προτεραιότητα στους παιδικούς σταθμούς

Από τις 9 χθες το βράδυ ξεκίνησε, με βάρδιες, η αναμονή έξω από τις εγκαταστάσεις του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, στο Μεταξουργείο, από γονείς που θέλουν να προλάβουν να γράψουν τα παιδιά τους στους Δημοτικούς Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς και η αναμονή συνεχίζεται με μεγάλες ουρές κόσμου, προκειμένου να προλάβουν να «καπαρώσουν» τις θέσεις ΕΣΠΑ.

Τα αποτελέσματα της Ελληνικής Εταιρίας Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης για τους δικαιούχους επιταγών εισόδων (Voucher) στους Παιδικούς Σταθμούς, αναρτήθηκαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής, αλλά η ιστοσελίδα έπεσε και επανήλθε ξανά σήμερα. Όσοι δεν βρουν θέση σε δομές θα «χάνουν» τα σχετικά voucher και θα αναδιανεμηθούν σε όσους επιλαχόντες έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση τον Σεπτέμβρη με το που λήξουν οι εγγραφές.

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που οι ενδιαφερόμενοι γονείς πρέπει να δηλώσουν σειρά προτεραιότητας, η οποία λήγει στις 3 Σεπτεμβρίου, αλλά επειδή οι θέσεις είναι μόλις 400, παρατηρείται μεγάλη κοσμοσυρροή. Μητέρες και μωρά ή παιδιά ανέμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να δηλώσεις στα αρμόδια γραφεία την προτεραιότητα με την ελπίδα να βρουν μια θέση για το παιδί τους σε κάποια δομή του Δήμου.
Η απόφαση για τη λειτουργία τμημάτων σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βόλου, θα ληφθεί ανάλογα με το ενδιαφέρον που υπάρχει.
Μέχρι τις 10.30 σήμερα το πρωί είχαν εξυπηρετηθεί περίπου 200 άνθρωποι.

Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Βλιώρας, δήλωσε ότι η ταλαιπωρία του κόσμου οφείλεται στην αλλαγή στη διαδικασία του Voucher του ΕΣΠΑ, δεν έχει να κάνει με το Δήμο Βόλου, αλλά με την κεντρική εξουσία.
«Επειδή τα δύο τελευταία χρόνια άλλαξε ο τρόπος, με αποτέλεσμα να γίνουν πιο δύσκολα τα πράγματα για τον κόσμο. Ενώ πριν, όταν έπαιρναν το Voucher, αναγραφόταν ο Παιδικός Σταθμός που θα πήγαινε το παιδί και υπήρχε κρατημένη θέση, αυτό πλέον δεν γίνεται, ο κόσμος απλά παίρνει τα Voucher, οπότε είμαστε αναγκασμένοι, μη έχοντας και κάποιο άλλο κριτήριο προτεραιότητας, να δεχτούμε τη σειρά προτεραιότητας από όσους γονείς το δηλώσουν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ.
Ο κ. Βλιώρας είπε ότι ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ δεν έχει εικόνα των μορίων που παίρνουν τα Voucher από το ΕΣΠΑ και δεν γνωρίζει ποιος έχει τα περισσότερα μόρια για να έχει μια σειρά προτεραιότητας, με αποτέλεσμα να έχει σειρά προτεραιότητας, όποιος προλάβει να δηλώσει.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες, διότι, αν και περίοδος αδειών για τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, που βρίσκονται όλοι στα πόστα τους και έχουν συγκροτήσει πολλά συνεργεία, για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που περιμένει. Ο κ. Βλιώρας εκτίμησε ότι όπως πέρυσι κατάφεραν να τους εξυπηρετήσουν σε δύο ημέρες, έτσι θα γίνει και φέτος και όλα θα κυλίσουν ομαλά.
Σημειώνεται ότι στους Παιδικούς Σταθμούς και τα βρεφικά τμήματα του Δήμου Βόλου, υπάρχουν 400 θέσεις για τα Voucher του ΕΣΠΑ και περίπου άλλες 200 θέσεις που θα καλυφθούν εκτός ΕΣΠΑ με τη διαδικασία των μορίων στις αιτήσεις που θα υποβληθούν.

 

Previous ArticleNext Article