ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ

Ο οικογενειακός γιατρός σε εφαρμογή από σήμερα

Οι πολίτες έχουν αυτόματα αντιστοιχισθεί και πρέπει να κάνουν αίτηση εγγραφής


Πρεμιέρα κάνει σήμερα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία (ΠΦΥ) και ο οικογενειακός γιατρός.

Πλέον υπάρχουν δύο επίπεδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στο πρώτο επίπεδο ΠΦΥ θα λειτουργούν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) ενώ στο δεύτερο επίπεδο τα Κέντρα Υγείας και οι λοιπές Μονάδες ΠΦΥ.

Ο Οικογενειακός γιατρός θα είναι ο «πλοηγός» του μέσα στο Σύστημα Υγείας.

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να μπαίνουν με κωδικούς TAXISNET και ΑΜΚΑ στην ιστοσελίδα www.hdika.gr και να αναζητούν τον οικογενειακό γιατρό της περιοχής τους και να κλείνουν ραντεβού για τη δωρεάν επίσκεψή τους.

Στην πράξη βεβαίως οι ασφαλισμένοι θα διαπιστώσουν από σήμερα ότι είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να βρει κάποιος οικογενειακό γιατρό.

Σημειώνεται ότι δεν θα είναι υποχρεωτική η παραπομπή από τον οικογενειακό γιατρό σε ειδικευμένο γιατρό μέχρι και το τέλος του έτους. Ετσι, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν μέχρι και τον ερχόμενο Δεκέμβριο να επισκέπτονται τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες ειδικευμένους γιατρούς.

Ο οικογενειακός ιατρός αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του ατόμου με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μεταξύ άλλων λειτουργεί και ως σύμβουλος υγείας και πλοηγός του σε αυτό.

Στο πλαίσιο της υποχρεωτικής εγγραφής του πληθυσμού σε Οικογενειακό Ιατρό (Γενικό Ιατρό ή Παθολόγο, Παιδίατρο), οι πολίτες έχουν αυτόματα αντιστοιχηθεί και πρέπει να κάνουν αίτηση εγγραφής σε διαθέσιμο Οικογενειακό Ιατρό της επιλογής τους.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Previous ArticleNext Article