Λάρισα, ΠΑΙΔΙ

Γιορτή για τα παιδιά της «Κατασκήνωσης στην Πόλη»

  • Στις 16 Αυγούστου ξενικά η γ’ περίοδος – Στο πρόγραμμα συμμετείχαν φέτος 2000 παιδιά.
  • Απ. Καλογιάννης: Ευχαριστούμε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στις δομές του Δήμου Λαρισαίων

Γέλια, χαρά και ατελείωτα παιχνίδια πλημμύρισαν την Πέμπτη 2 Αυγούστου το πάρκο Αλκαζάρ στη γιορτή λήξης της Α΄ και Β΄ Κατασκηνωτικής περιόδου του θερινού καινοτόμου προγράμματος του Δήμου Λαρισαίων «Κατασκήνωση στην Πόλη – Καλοκαίρι 2018».

Μικροί και μεγάλοι, συνεπείς στο ραντεβού τους με την ανεμελιά και τη διασκέδαση συμμετείχαν στα παιχνίδια, που είχαν προετοιμάσει με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι οι υπεύθυνοι παιδαγωγοί και οι συντονιστές της κατασκήνωσης. Τα παιδιά, οι γονείς και συνεργάτες που συμμετείχαν στις πρώτες φάσεις του προγράμματος απόλαυσαν ένα ξεχωριστό απόγευμα  στο καταπράσινο πάρκο της πόλης, που αποτέλεσε μια όαση δροσιάς για όσους περνούν την καθημερινότητά τους στη ζεστή πόλη.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση, στο σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους γονείς και τις οικογένειες της Λάρισας, που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο πρόγραμμα ¨Κατασκήνωση στην Πόλη», στις δομές του Δήμου και των συνεργαζόμενων φορέων.

Τόνισε επίσης ότι φέτος καταγράφηκε ρεκόρ συμμετοχής, αφού 2.000 περίπου παιδιά , μετέχουν στην φετινή «Κατασκήνωση στην Πόλη», το   πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, το οποίο όπως τόνισε ο δήμαρχος έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών Δήμων απ΄ όλη την Ελλάδα.

«Το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που διοργανώνεται για 4η χρονιά, αφού την πατρότητα του προγράμματος έχει η σημερινή δημοτική αρχή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Καλογιάννης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννης, ευχαρίστησε με θερμά λόγια, το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών, ενώ η διευθύντρια Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής, Αθλητισμού κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, αναφέρθηκε στην λειτουργία του προγράμματος.

Τονίζεται ότι η  «Κατασκήνωση στην Πόλη», έχοντας κεντρικό άξονα της φιλοσοφίας της το παιχνίδι, συνεργάζεται με φορείς της πόλης, προκειμένου να κάνει τα καλοκαίρια των μικρών  μας φίλων ενδιαφέροντα και αξέχαστα, γεμάτα γλυκές αναμνήσεις.

Ο Δήμος Λαρισαίων πιστός στις δεσμεύσεις του, κατανοώντας τις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών και δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των οικογενειών που παραμένουν στην πόλη το καλοκαίρι, φιλοξένησε στην κατασκήνωση πάνω από 1600 παιδιά και αναμένεται να δεχθεί στις δομές της κατασκήνωσης την Γ Περίοδο άλλα 400 παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι η Γ΄ Περίοδος του προγράμματος «Κατασκήνωση την Πόλη» ξεκινά στις 16 Αυγούστου 2018 και θα ολοκληρωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Τα σημεία που θα λειτουργήσει είναι 6:

Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου,(Ηρ. Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου)

4ο Δημοτικό Σχολείο, (Κουμουνδούρου 17-19), περιοχή κέντρου

44ο Δημοτικό Σχολείο, (Αγίας Λαύρας 22), περιοχή Ν. Πολιτείας

14ο Δημοτικό Σχολείο, (Γερουλάνου2), περιοχή Ιπποκράτη

ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, (Γεωργιάδου 33), περιοχή Αμπελοκήπων

25ο Δημοτικό Σχολείο, (1ης Μεραρχίας 2), περιοχή Φιλιππούπολης

Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410 680205, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00,  κα. Βάγια Νάτσιου στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

 

Previous ArticleNext Article