Καρδίτσα

Υπόγειο σύστημα άρδευσης σε κοινόχρηστους χώρους εγκαθιστά ο Δήμος Καρδίτσας

Ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος υπέγραψε τη σχετική σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 70.000€

Στην καλύτερη διαχείριση του αστικού πρασίνου και την ορθολογικότερη διαχείριση του νερού αναμένεται να συμβάλει το έργο της εγκατάστασης αυτόματου υπόγειου συστήματος άρδευσης σε κοινόχρηστους χώρους, στο οποίο προχωρά το επόμενο διάστημα ο Δήμος Καρδίτσας.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Κων. Ξυλομένου υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο του σχετικού έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 70.000€ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από τη ΣΑΤΑ 2017.

          Ειδικότερα με βάση τη σχετική μελέτη του έργου υπόγειο σύστημα άρδευσης θα εγκατασταθεί σε κοινόχρηστους διαμορφωμένους χώρους, οι οποίοι βρίσκονται στις παρακάτω οδούς και περιοχές:

– Αγράφων,  Αγράφων και Φλέμιγκ, Νικηταρά, Κουμουνδούρου,  Αγ. Παντελεήμονας, στους χώρους πρασίνου επί της Λ. Δημοκρατίας (είσοδος πόλης , Άγαλμα Αγρότη, διασταύρωση Αργοναυτών, απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας και Αθλητικό Πάρκο),  Λεωνίδου, Ανθώνας Πάρκου Παυσιλύπου, Ερμογένους (ΟΤ735, ΟΤ762 και διασταύρωση με οδό Δερεχάνη) και Αγ. Βησσαρίου και Αλ. Παπαποστόλου (Τσιφλικάκι)

Για την επιλογή του συστήματος άρδευσης ελήφθησαν υπόψη η ικανοποίηση των παρακάτω συνθηκών:

  • Το σύστημα να ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες των φυτών.
  • Το σύστημα να είναι αντιβανδαλιστικό.
  • Να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή οικονομία αρδεύσιμου ύδατος.
  • Να αποφεύγονται προβλήματα απορροών και διάβρωσης του εδάφους καθώς και άνισης διανομής νερού λόγω υψομετρικών διαφορών.
  • Να είναι εύκολα προσβάσιμο στον άνθρωπο για να μπορεί να γίνεται γρήγορα η αποκατάσταση πιθανών βλαβών.
  • Να έχει περιθώρια προσαρμογής και επέκτασης σε μελλοντική τροποποίηση των χώρων φύτευσης.
Previous ArticleNext Article