Κοινωνία

Νεκρό 8χρονο κοριτσάκι στην Κύπρο από εγκληματικό λάθος της μάνας του

Ένα οκτάχρονο κοριτσάκι από τη Βουλγαρία άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Κύπρου. Η εγκληματική αμέλεια της μητέρας της, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείο Υγείας, είχε ως αποτέλεσμα το κοριτσάκι να παρουσιάσει σηπτικό σοκ, καθώς  το έβγαλε από το νοσοκομείο παρά τις ενστάσεις των γιατρών ότι έπρεπε να συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ζήτησε πλήρη έρευνα για το περιστατικό, ενώ τόνισε ότι στο νοσοκομείου τηρήθηκαν όλες οι δέουσες διαδικασίες και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενήργησε με ευαισθησία και ευσυνειδησία. Ωστόσο η μητέρα του παιδιού αρνούταν να συνεργαστεί.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Σύμφωνα με την έκθεση των γεγονότων, το παιδί είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο το απόγευμα της Κυριακής με αφθώδη στοματίτιδα και αφυδάτωση, ενώ οι γονείς είχαν αναφέρει ότι το κοριτσάκι παρουσίαζε πυρετό από διημέρου και αρνείτο να λάβει τροφή και υγρά.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο ιατρός εξέτασε διεξοδικά το παιδί και ενημέρωσε τηλεφωνικά την εφημερεύουσα παιδίατρο για τα ευρήματα και οι δύο ιατροί από κοινού αποφάσισαν την εισαγωγή του παιδιού στην Παιδιατρική Κλινική για περαιτέρω νοσηλεία και χορήγηση εξειδικευμένης θεραπείας.

Ωστόσο, παρότι επεξηγήθηκε στους γονείς η σοβαρότητα της κατάστασης της οκτάχρονης και η ανάγκη περαιτέρω νοσηλείας, η μητέρα αρνείτο την εισαγωγή του παιδιού, με αποτέλεσμα να της ζητηθεί να υπογράψει έντυπο ανάληψης της ευθύνης μη νοσηλείας.

Έπειτα από κάποιες ώρες, το παιδί μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο την αυγή της Δευτέρας, αλλά κατέληξε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού να το επαναφέρει.

in.gr

Previous ArticleNext Article