Αστυνομικά νέα, Ειδήσεις, Λάρισα

Ρομά παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και «ξάφριζαν» ηλικιωμένους στη Λάρισα

Μια συμμορία τσιγγάνων ήταν οι «μαϊμού» υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. που ξάφρισαν πέντε ηλικιωμένους στη Λάρισα και έναν στο Βόλο από τα μέσα Ιουλίου, με το πρόσχημα ότι θα έκαναν ελέγχους στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των σπιτιών τους.

Τα έξι περιστατικά εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια της Λάρισας οι οποίοι ταυτοποίησαν τους δυο δράστες ηλικίας 40 και 56 χρόνων, αλλά και μια 54χρονη με το Ι.Χ. αυτοκίνητο της οποίας μετακινούνταν. Τον τεχνικό αναλάμβανε να προσποιηθεί ο 40χρονος, ο οποίος κατάφερε να εγκλωβίζει στην κουζίνα τα ανυποψίαστα θύματα δήθεν για να κλείσει το γενικό διακόπτη και να μη γίνει έκρηξη. Έτσι, κατάφερνε να ερευνά τους χώρους και να αρπάζει ό,τι πολύτιμο έβρισκε.

Με τη μέθοδο αυτή, άρπαξε συνολικά από τους έξι ηλικιωμένους μετρητά ύψους 1.755 ευρώ και κοσμήματα άγνωστης αξίας. Σε βάρος των τριών τσιγγάνων, που προέρχονται από την Ημαθία, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στις οποίες εμπλέκονται.

www.protothema.gr

Previous ArticleNext Article