Ειδήσεις, Κόσμος

Έκτακτο: Αυτοκίνητο έπεσε στις μπάρες του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία του Λονδίνου, όταν ένα αυτοκίνητο αναφέρθηκε ότι έπεσε πάνω στα ατσάλινα προστατευτικά κιγκλιδώματα μπροστά από το Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Πάνω από 200 πάνοπλοι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να διαπιστώσουν την φύση του περιστατικού. Όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου υπάρχουν τραυματίες, χωρίς να διευκρινίζεται ο αριθμός τους.

Έξω από το Κοινοβούλιο βρίσκονται ασθενοφόρα, αλλά και πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν αυτόπτες στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το αυτοκίνητο λέγεται ότι χτύπησε αρχικά πάνω σε ποδηλάτες, πριν καταλήξει στα κιγκλιδώματα.

Η Scotland Yard φαίνεται να χειρίζεται την υπόθεση ως σοβαρό τροχαίο ατύχημα, παρ’όλα αυτά έχει αποκλείσει την περιοχή, απομακρύνοντας το κοινό και υπαλλήλους του Κοινοβουλίου.

«Στις 07.37 (τοπική ώρα) σήμερα ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στις μπάρες έξω από το Κοινοβούλιο. Ο άντρας οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη από αστυνομικούς στο σημείο. Ένας αριθμός πεζών έχουν τραυματιστεί. Στο σημείο παραμένουν αστυνομικοί. Θα δώσουμε περαιτέρω πληροφορίες όταν θα τις έχουμε στη διάθεσή μας», αναφέρει η ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Σε νεότερη ανακοίνωσή της η Metropolitan Police επισημαίνει ότι η κατάσταση των τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία για τη ζωή τους.

«Οι κινήσεις τους φαίνονταν ηθελημένες», λέει μάρτυρας

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί με προτεταμένα τα όπλα έκαναν έφοδο στο αυτοκίνητο και τράβηξαν έξω τον οδηγό, τον οποίο συνέλαβαν.

Ένας άλλος μρτυρας, μιλώντας σε καθεστώς ανωνυμίας στο BBC, δήλωσε ότι είδε ένα μικρό αυτοκίνητο να χτυπά πρώτα ποδηλάτες και μετά να καταλήγει στις μπάρες του Ουέστμινστερ. «Μερικές από τις ενέργειές του φαίνονταν να ήταν ηθελημένες», πρόσθεσε.  

protothema.gr

Previous ArticleNext Article