Ειδήσεις, Μαγνησία

Βόλος: Γυαλιά καρφιά στη ΔΕΥΑΜΒ χτες

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν μετά τις 12 το μεσημέρι στο Βόλο, έξω από το κτίριο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχεύτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ).

Αντία των επεισοδίων ήταν η προσπάθεια μελών συλλογικοτήτων να μπουν στο κτίριο, αντιδρώντας στη διάλυση και την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ, όπου συνεδρίαζε το ΔΣ.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, που δημοσιεύει φωτογραφίες, οι διαμαρτυρόμενοι – μέλη της Κίνησης Πολιτών και της Συμμαχίας για το Νερό – απωθήθηκαν από υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι στην οποία είχε ανατεθεί η φύλαξη του κτιρίου από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ ειδικά για τη σημερινή μέρα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί συμπλοκή μεταξύ τους και να σπάσει η μπροστινή γυάλινη πόρτα του κτιρίου.

Στη συνέχεια οι περίπου 25 διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν και κατάφεραν να μπουν στο κτίριο από την πίσω πόρτα, αφότου ήρθαν και στα χέρια μετ ους σεκιουριτάδες.

Στο χώρο έφθασαν άνδρες της ΟΠΚΕ, που παρατάχθηκαν έξω από το κτίριο και τα μέλη των συλλογικοτήτων μετακινήθηκαν για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Για «γνωστούς μπαχαλάκηδες» κάνει λόγο η ΔΕΥΑΜΒ

Η ΔΕΥΜΒ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για γνωστούς «μπαχαλάκηδες που προσπάθησαν να επιβάλλουν αντιδημοκρατικά τη θέλησή τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι γνωστοί μπαχαλάκηδες του Βόλου για μια ακόμη φορά επιχείρησαν να επιβάλλουν με το γνωστό αντιδημοκρατικό και απαράδεκτο, από κάθε άποψη, τρόπο αυτόν της πρόκλησης επεισοδίων, την βούλησή τους, που προδήλως έρχεται σε ευθεία αντίθεση με αυτή των νόμιμα εκλεγμένων δημοκρατικών οργάνων της πόλης, που εκφράζουν και την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.

Έτσι και σήμερα, στη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτήριο, προκαλώντας επεισόδια και φθορές, ενέργειες για τις οποίες ήδη υποβλήθηκαν μηνύσεις και οι αυτουργοί αναζητούνται στο πλαίσιο του
αυτοφώρου.

Σε αυτή την πόλη, που οργανωμένες μειοψηφίες, συνεπικουρούμενες από περιθωριακά και ηθικά χρεοκοπημένα ΜΜΕ, κατά καιρούς επιχειρούν να καταργήσουν την Δημοκρατία, που απαιτεί από την πλειοψηφία να κυβερνά, να αποφασίζει και να υλοποιεί, και από τις μειοψηφίες απλώς να ελέγχουν, θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι η πραγματική πρόοδος και η εξέλιξη των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να εμποδιστούν και να ανατραπούν. Ιδιαίτερα μάλιστα από τραμπούκους και μπαχαλάκηδες, που, υποκινούμενοι από διάφορα ιδιοτελή και ταπεινά κίνητρα, φορούν τη μάσκα των δήθεν αγωνιστών και των υπερασπιστών της Δημοκρατίας, την οποία, στην ουσία της, τσαλαπατούν και βιάζουν βάναυσα.

Η κοινωνία, υπέρ των συμφερόντων της οποίας εργαζόμαστε με όλη μας τη δύναμη, θα πρέπει να περιθωριοποιήσει και να απομονώσει τέτοιες αντικοινωνικές ομάδες και συμπεριφορές, μη αποδεχόμενη να καθίσταται όμηρος ποικίλλων συμφερόντων, αλλά και κομματικών αγκυλώσεων και ιδεοληψιών, στέλνοντας τα μηνύματα της προς κάθε κατεύθυνση».

Previous ArticleNext Article