Μαγνησία, Μουσεία, ΠΑΙΔΙ

«Ο κόσμος των δεινοσαύρων» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου αύριο Σάββατο

Αυτό το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο κόσμος των δεινοσαύρων» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών.

Τα παιδιά συμμετέχοντας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους βασικούς δεινόσαυρους που έζησαν πριν από 220-65 εκατομμύρια χρόνια. Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα τα παιδιά θα βρουν απολιθωμένα νύχια, κόκκαλα και δόντια και θα προσδιορίσουν σε ποιο ακριβώς είδος δεινόσαυρου ανήκουν

Επίσης, θα μάθουν πως εξαφανίσθηκαν, γιατί δεν έζησαν στο χώρο της Ελλάδας και άλλα στοιχεία σχετικά με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη Γη. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και φύλλα εργασίας θα μάθουν τα χαρακτηριστικά τους και τις συνήθειές τους. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 90’ και το κόστος του είναι 15 €.

Σε κάθε παιδί με το πέρας του προγράμματος θα δωρίζεται ένα μπλουζάκι του Τυραννόσαυρου REX.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου) αυτήν το Σάββατο. Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου 10:00-13:00. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Μουσείου 24210 36555 ή στο 6945 313309.

Previous ArticleNext Article