Ειδήσεις, Ελλάδα

Πανικός στην παραλία “Ναυάγιο” της Ζακύνθου

Εξαιτίας του περιστατικού προκλήθηκε κύμα, που είχε ως αποτέλεσμα να αναποδογυρίσουν βαρκάκια και να προκληθούν υλικές ζημιές. Τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, ενώ στο σημείο μεταβαίνει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού ώστε να ερευνήσει την πληροφορία που υπάρχει για τρεις αγνοουμένους.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα της κατολίσθησης, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. «Ακούστηκε ένας θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και, τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη, η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρισκόταν στο σημείο.
Στην παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την περιοχή.
Δέκα άτομα από την ΕΜΑΚ Πάτρας με εκπαιδευμένο σκύλο μεταβαίνουν με οχήματα στην Κυλλήνη και από εκεί στο νησί, προκειμένου να συμμετάσχουν μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμενικό στις έρευνες.  Παράλληλα, για τη Ζάκυνθο αναχωρεί ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα με Super Puma.
Previous ArticleNext Article