ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ, Μαγνησία, Σκόπελος

Στη Σκόπελο αγοράζουν παράγκες έναντι 1 εκατ. ευρώ!

Το μπαρουτοκαπνισμένο μεν, αργοκίνητο δε επιβατικό- οχηματαγωγό “Πρωτεύς” έχει μόλις δέσει στο λιμάνι της Γλώσσας. Η μπουκαπόρτα ανοίγει και από τα βάθη του κλειστοφοβικού γκαράζ του, εξέρχονται οι επιβάτες των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών.

Ο “Πρωτεύς” μπορεί να τα χει τα χρονάκια του και να θυμίζει σε κάποιους το φάντασμα της “Δημητρούλας”όμως το πλήρωμα είναι έμπειρο και ο καπετάνιος μασάει σίδερα. Το χει αποδείξει άλλωστε πέρυσι τον Γενάρη, όταν η χώρα δεχόταν την άγρια επίθεση του χιονιά και το καράβι είχε βρεθεί στο μάτι της κακοκαιρίας, στο θαλάσσιο στενό ανάμεσα στη Σκόπελο και στην Αλόννησο παλεύοντας με τα άγρια κύματα, εικόνες που βιντεοσκοπήθηκαν από έναν Σκοπελίτη και έκαναν το γύρο του διαδικτύου σε χρόνο μηδέν.

Οι ταξιδιώτες λοιπόν που βγαίνουν στο λιμάνι και προχωρούν μερικά μέτρα, έως το νεόκτιστο πεντάστερο κι υπερσύγχρονο boutique hotel “Natura” αισθάνονται σα να συμμετέχουν στο καστ της ταινίας “Επιστροφή στο Μέλλον” κι ας μην βλέπουν μπροστά τους τον Μάικλ Τζέι Φοξ. Από το σαλόνι του “Πρωτεύς” με τις φθαρμένες ταπετσαρίες και το ντεκόρ που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι εδώ πράγματι σταμάτησε ο χρόνος, στη ρεσεψιόν του “Natura”, όπου το check in γίνεται αυτόματα με την χρήση του smart κινητού σου τηλεφώνου με εγκατεστημένη την εφαρμογή “Ilumio”. Ακουμπάς την οθόνη στην πόρτα του δωματίου κι αυτό ανοίγει αυτόματα, η θερμοκρασία είναι στους βαθμούς που έχεις επιλέξει και στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης υπάρχει κουμπί που σε συνδέει με το Netflix.

Κοντά στο 1 εκατ. ευρώ κόστισε σε έναν Ολλανδό η αγορά αυτής της ξεχασμένης από το χρόνο παραθαλάσσιας κατοικίας στο Μπλο

nisi-1
Η ανέγερση της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας κόστισε περίπου 2 εκατ. ευρώ, διαθέτει σουίτες με πισίνες των 900 ευρώ τη βραδιά, ένα “Βatmobile” σκάφος που σε φέρνει στο Λουτράκι απο Σκιάθο σε 10 λεπτά και είναι σημάδι ότι στο νησί αρχίζουν να συμβαίνουν ενδιαφέροντα πράγματα.

Θα μάθεις κι άλλες πληροφορίες εάν καθίσεις να πιεις μια μπύρα στο τίμιο “Στέκι του Μάστορα” στη πλατεία του χωριού, εκεί όπου το παϊδάκι ζυγίζεται ψημένο. Εκεί θα μάθεις για έναν Ιταλό επενδυτή που ζήλεψε τη δόξα του Mr Chang, του Κινέζου που σαρώνει την αγορά διαμερισμάτων στην Αθήνα.

“Φίλε, μου ζήτησε να αγοράσει μέχρι και μια μικρή αποθήκη του πατέρα μου, όμως δεν την έδωσα για συναισθηματικούς λόγους” θα πει ο ιδιοκτήτης του ψητοπωλείου, από τον οποίο μαθαίνουμε ότι μόνο στο Λουτράκι, ο Ιταλός επενδυτής έχει αγοράσει πέντε ακίνητα και άλλα δεκαπέντε σε διάφορες περιοχές της Σκοπέλου, σύμφωνα με μεσιτικούς κύκλους.

Είναι αλήθεια ότι η Σκόπελος τα τελευταία δύο χρόνια έχει μπει στο μάτι μικρών και μεγάλων επενδυτών, οι οποίοι θεωρούν ότι υπάρχουν αγοραστικές ευκαιρίες.

Πώς μαθαίνουν γι’ αυτές οι ενδιαφερόμενοι; Πάνε στα καλά μαγαζιά της περιοχής, όπως στη φημισμένη ψαροταβέρνα “Μουριά” στον πευκόφυτο Αγνώντα, με τους υπερμεγέθεις αστακούς και το άφθονο φρέσκο ψάρι κι αφού ολοκληρώσουν το γεύμα τους με μια εκπληκτική δαμασκηνόπιτα από τα χέρια του Γιάννη, ξεκινούν τις ερωτήσεις: ποιος πουλάει, πόσο και πού.

Κοντά στα 2 εκατ. ευρώ ήταν και το κόστος της ανέγερσης του πεντάστερου boutique ξενοδοχείου “Natura” στο Λουτράκι

nisi-2
natura_mesa

Κάπως έτσι ένας Ρουμάνος δικηγόρος, ο οποίος στη χώρα του θεωρείται ο “Κούγιας της Ρουμανίας” αγόρασε παραθαλάσσιο οικόπεδο στην Αρμενόπετρα έναντι 500.000 ευρώ με την κατασκευή της βίλας του να ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ.

Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με ένα ακίνητο που άλλαξε πρόσφατα χέρια. Συγκεκριμένα, ένας Ολλανδός επιχειρηματίας είχε βάλει εδώ και καιρό στο μάτι μια παραθαλάσσια παράγκα στο Μπλο, την οποία και τελικά αγόρασε έναντι περίπου 1 εκατ. ευρώ (!) έπειτα από σκληρά παζάρια. Σκοπεύει να την γκρεμίσει και να χτίσει στη θέση της εξοχική κατοικία, κόστους άνω του 1,5 εκατ. ευρώ.

Στο Λουτράκι Σκοπέλου, ένας Αμερικάνος επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος στη Nike αγόρασε πρόσφατα 18 στρέμματα έναντι 1 εκατ ευρώ και χτίζει δυο βίλες, 500 τμ η κάθε μια, με το ύψος της συνολικής επένδυσης να υπολογίζεται στα 7 εκατ. ευρώ.

Η Σκόπελος παραμένει μέχρι και σήμερα ένας ανεκμετάλλευτος επίγειος παράδεισος και παρά το γεγονός ότι στις μαγευτικές τις παραλίες γυρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου “Mamma Mia”, οι ντόπιοι δεν κατάφεραν να εξαργυρώσουν εις όφελος τους την κινηματογραφική επιτυχία της ταινίας που με προϋπολογισμό 52 εκατ. δολάρια συγκέντρωσε συνολικά κέρδη 144,1 εκατ. δολαρίων στο αμερικάνικο box office.

Ρουμάνος δικηγόρος έδωσε μισό εκατ. ευρώ για αυτό το οικόπεδο στην Αρμενόπετρα με το κόστος της βίλας που έφτιαξε να ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ

nisi-3

Μάλιστα το τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας ανάγκασε τους παραγωγούς της ταινίας να επιλέξουν την Κροατία για να γυρίσουν την συνέχεια της, εκεί όπου οι διαδικασίες για μια χολυγουντιανή παραγωγή είναι απλούστερες και οικονομικότερες.

Ωστόσο, το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, τα ελληνικά νησιά αναδεικνύονται σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως και τα πιο φημισμένα εξ αυτών, η Μύκονος και η Σαντορίνη εμφανίζουν σημάδια κορεσμού, οι ξένοι επενδυτές στρέφονται σε άλλους προορισμούς, όπως η Πάρος, η Νάξος και τώρα η Σκόπελος με τους μεσίτες να εκτιμούν ότι σε πέντε χρόνια από τώρα οι τιμές των ακινήτων σε αυτά τα νησιά θα είναι απλησίαστες.

Η παραλία Μηλιές, από τις πιο όμορφες παραλίες της Σκοπέλου

nisi-4

Σ

Previous ArticleNext Article