Εκδηλώσεις, Λάρισα

Δράσεις του Δήμου Λαρισαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Αποτελεί μια ευκαιρία, για να αναδειχθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες στην προσπάθειά τους να εμπεδώσουν περιβαλλοντικά φιλικότερους τρόπους μετακινήσεων για τους πολίτες τους και να συνθέσουν μια πιο βιώσιμη στρατηγική για τις μεταφορές στην περιοχή τους.

Η πολυτροπική κινητικότητα που αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας το 2018 (16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2018), μπορεί να αναπτυχθεί μόνο εάν οι κάτοικοι επανεξετάσουν τις συνήθειές τους σε ό,τι αφορά την κινητικότητα και πάψουν να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους ως τον μοναδικό τρόπο μεταφοράς. Το βάδισμα και η ποδηλασία αποτελούν απαραίτητο κρίκο στην αλυσίδα των πολυτροπικών μετακινήσεων και γι’ αυτό θα πρέπει να παρασχεθεί ποιοτική υποδομή για τους κατοίκους.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018, ο Δήμος Λαρισαίων υλοποιεί μια σειρά από δράσεις για την προώθηση αυτών των στόχων.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 ο Δήμος Λαρισαίων διοργανώνει στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο ημερίδα με θέμα «Λάρισα: Έργα για μια βιώσιμη πόλη» . Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι εξής:

Απόστολος Καλογιάννης, δήμαρχος Λαρισαίων

Γιώργος Σούλτης, αν. Δήμαρχος – αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων

Χρυσόστομος Ριζομυλιώτης,  πολιτικός μηχανικός – συγκοινωνιολόγος, επικεφαλής μελετητικής ομάδας ΣΒΑΚ Δήμου Λαρισαίων

Αναστάσιος Παπαδημητρίου – εκπρόσωπος CIVINET για Ελλάδα και Κύπρο (πρωτοβουλία Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πόλεις που επιθυμούν να αναπτύξουν και μέτρα για τη βελτίωση των αστικών μεταφορών)

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 ο Δήμος Λαρισαίων στις 11:00 η ώρα διοργανώνει δράσεις με μαθητές και συμπολίτες της τρίτης ηλικίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πολυτροπική κινητικότητα. Σε συνεργασία την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, μαθητές των παιδικών τμημάτων του Ελευθέρου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών μαζί με τους δασκάλους Γιώργο Καλαμάρα και Δήμητρα Οικονόμου, θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν έργα σχετικά με την πολυτροπική κινητικότητα μέσα στο Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Παράλληλα, η μπάντα της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας θα ερμηνεύσει ποικιλία μουσικών ακουσμάτων.

Previous ArticleNext Article