Εκδηλώσεις, Έξοδος, Θέατρο

Θέατρο: Η Πηνελόπη…“ αλλιώς”

Απ΄τη «θεατρική ομάδα ΚΛΟΣΑΡ» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η θεατρική ομάδα ΚΛΟΣΑΡ της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου παρουσιάζει το έργο: «Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ…ΑΛΛΙΩΣ» της Γεωργίας Συμεωνίδου, στην Παλιά Ηλεκτρική (Κουταρέλια & Ρήγα Φεραίου) την Τετάρτη 26, Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9.00 το βράδυ.

Τι συμβαίνει όταν η Πηνελόπη μαζί με την Ευρύκλεια, την Τιμαία, τη Λαμπιδώ, την Κλεισιθήρα μιλούν για πόθους εκπληρωμένους και ανεκλπήρωτους; Τι είναι η Επτανησιακή Ένωση που ονειρεύονται ο Αντίνοος μαζί με τους μνηστήρες; Και με τον Οδυσσέα τι θα γίνει; Θα ξανασμίξει με την Πηνελόπη;

Όλοι αυτοί, χαρακτήρες από το Η Πηνελόπη αλλιώς έρχονται να μας θυμίσουν πως κάποιοι μύθοι δεν πεθαίνουν ποτέ. Ανασυγκροτούν τον εαυτό τους, μιλούν μια άλλη “ γλώσσα”, μεταφέρουν νέες σημασίες.

Το έργο υπονομεύοντας με έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο, γεμάτο κωμικό οίστρο, την ομηρική παράδοση, επανεφευρίσκει την Πηνελόπη για να παρωδήσει ανδρικούς μύθους ηρωισμού και εξουσίας, να δώσει φωνή σε γυναίκες που ήταν καταδικασμένες στη σιωπή για να μιλήσουν όχι για πίστη αλλά για την επιθυμία, χαρτογραφώντας με μια αμείλικτα δηκτική διάθεση όλη τη σύγχυση και τον παραλογισμό της σημερινής Ελλάδας.
Η Πηνελόπη είναι σίγουρα “ αλλιώς” και δεν υφαίνει πια…

Οι παραστάσεις απευθύνονται σε ενήλικες. Είσοδος ελεύθερη – Αντί εισιτηρίου: Τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Βόλου και άλλες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Previous ArticleNext Article