ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην World Food Moscow 2018

Δυναμική ήταν παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση World Food Moscow  2018, που πραγματοποιήθηκε στην Μόσχα και αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η έκθεση έλαβε χώρα από τις 17 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου και η Θεσσαλία εκπροσωπήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας και τέσσερις επιχειρήσεις:  ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΙΚΕ, ΕΛΑΙΟΓΑΙΑ ΕΠΕ, CAMPUS A.E.B.E. και Γεώργιος Κατσίφας Α.Β.Ε.Ε..

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση τη φετινή χρονιά συμμετείχαν  1.700 εκθέτες από 70 χώρες και 30.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Λάρισας εντυπωσίασαν, κερδίζοντας  το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν  και να έρθουν σε επαφή, δοκιμάζοντας τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της Θεσσαλικής Γης.  Η συμμετοχή στην έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη δυναμική ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προώθησης των εξαγωγών. Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα στους Θεσσαλούς επιχειρηματίες να πραγματοποιήσουν ουσιαστικές επαφές και διαπραγματεύσεις, θέτοντας τις βάσεις για συνεργασία με Ρώσους εισαγωγείς.

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Λαδόπουλος, ενώ το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας, εκπροσώπησε ο γεωπόνος κ. Γεώργιος Κανάκης. Το Επιμελητήριο Λάρισας εκπροσωπήθηκε από τον Υπεύθυνο εξυπηρέτησης επιχειρήσεων (ΓΕΜΗ – ΥΜΣ)  κ. Ιωάννη Ζησάκη και τον Διοικητικό Σύμβουλο κ. Εμμανουήλ Σάρρο.

Την θεσσαλική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Ανδρέας Φρυγανάς και ο επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ Μόσχας κ. Αθανάσιος Καραπέτσας, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια της ενίσχυσης της προβολής και προώθησης των εξαιρετικών Θεσσαλικών προϊόντων, στην απαιτητική αγορά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Λαδόπουλος είχε την ευκαιρία, μιλώντας σε ένα στοχευμένο κοινό 60 περίπου Ρώσων εισαγωγέων να παρουσιάσει τα εξαιρετικά αγροτικά  προϊόντα της Θεσσαλίας.

Η World Food Moscow αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις της Ρωσίας η οποία εξυπηρετεί την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Από την ίδρυσή της το 1991, έχει μετατραπεί σε σημείο εισόδου για τους διεθνείς παρασκευαστές τροφίμων που επιθυμούν να εισέλθουν στη ζωντανή ρωσική αγορά. Κάθε χρόνο, η εκδήλωση συνδέει χιλιάδες επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο με τους βασικούς αγοραστές της Ρωσίας για τρόφιμα και ποτά, συμπεριλαμβανομένων των λιανικών αντιπροσώπων των κορυφαίων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της Ρωσίας, χονδρεμπόρους, μέλη του κλάδου HoReCa και παραγωγούς τροφίμων.

Previous ArticleNext Article