Μαγνησία

Ο «Ζορμπάς» θα πλήξει το Σάββατο και τη Μαγνησία με καταιγίδες και ανέμους

Αλλάζει μέρα με την μέρα το σκηνικό του καιρού και οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο όπως και οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού πλέον στη Θεσσαλία, ενώ στις κορυφές του Ολύμπου έπεσε το πρώτο χιόνι!
Η μέγιστη θερμοκρασία χθες στον Βόλο δεν ξεπέρασε τους 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη διάρκεια της ημέρας, έπεφταν σταγόνες βροχής τόσο στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, όσο και στο Πήλιο.

Η κακοκαιρία «Ξενοφών» βρίσκεται σε εξέλιξη επηρεάζοντας κυρίως τα ανατολικά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, με θυελλώδεις ανέμους και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Σήμερα Παρασκευή αν και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, αναμένονται βροχές. Το θερμόμετρο θα δείξει 16 μέχρι 18 βαθμούς στον Βόλο, ενώ θα πνέουν ισχυροί βοριάδες μέχρι το μεσημέρι. Χθες, λόγω των ανέμων ίσχυε απαγορευτικό του απόπλου τόσο για τα υδροπτέρυγα όσο και για το πλοίο, από το λιμάνι του Βόλου για τις Β. Σποράδες. Το Σάββατο αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις, συνοδευόμενες από καταιγίδες, καθώς τη Θεσσαλία θα πλήξει ο κυκλώνας «Ζορμπάς». Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 μέχρι 19 βαθμούς. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί. Την Κυριακή οι βροχές θα είναι λιγότερες και θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει στον Βόλο 16 μέχρι 21 βαθμούς. Τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φθάσει τους 23 βαθμούς με 16 την ελάχιστη, αλλά από τη νύχτα αναμένονται νέες βροχές από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι το μεσημέρι. Τέλος την Τρίτη το πρωί προβλέπονται βροχές με το θερμόμετρο να δείχνει 17 με 24 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία κανονική για την εποχή

Previous ArticleNext Article