Εθελοντισμός, Εκδηλώσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα

Η Όλυμπος με τους μαραθωνοδρόμους και τον Δ. Λαρισαίων θα καθαρίσουν τον Πηνειό με Plogging!

Η γαλακτοβιομηχανία “Όλυμπος”, στο πλαίσιο της εταιρικής της ευθύνης και του κοινωνικού της ρόλου, θα αναλάβει τον καθαρισμό συγκεκριμένων σημείων της πόλης σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων.

Η δράση θα λάβει χώρα το προσεχές Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, και θα αναπτυχθεί ταυτόχρονα σε δύο επίπεδα.

Μισθωμένο συνεργείο της εταιρείας, υπό την καθοδήγηση του Δήμου, θα επιφορτιστεί με την περισυλλογή πάσης φύσεων απορριμάτων παραπλεύρως του περιφερειακού δρόμου από τα φανάρια του Lidl (Ιωαννίνων) μέχρι την διασταύρωση του καταστήματος της Βιοκαρπετ στην οδό Φαρσάλων.

Οι συγκεκριμένες εργασίες θα αρχίσουν στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 4 το απόγευμα. Καθ΄ όδόν ο καθαρισμός θα επεκταθεί και στα δύο πάρκινγκ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.

Ταυτόχρονα ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας αλλά και οι βετεράνοι μαραθωνοδρόμοι της πόλης, θα αναλάβουν τον καθαρισμό των δύο όχθεων του Πηνειού κάνοντας Plogging. Πρόκειται για μια νέα τάση που μας έρχεται από τη Σουηδία η οποία σημαίνει μαζεύουμε απορρίμματα τρέχοντας, συνδυάζοντας έτσι την εκγύμναση με την προσφορά στο περιβάλλον.

Η συγκεκριμένη μέθοδος υιοθετείται για πρώτη φορά στη χώρα μας σε δράση του είδους, ενώ η παρόχθια απόσταση που θα καλυφθεί θα είναι συνολικά 8 χλμ.

Σημείο εκκίνησης για τους δρομείς είναι η όχθη κάτω από τη γέφυρα Ναϊάδων Νυμφών (στο ύψος του ΑΒ Βασιλόπουλος).

Η Όλυμπος θα εφοδιάσει όλους τους συμμετέχοντες με μπλουζάκια, γάντια και ειδικές σακούλες, ενώ αυτοκίνητο – ψυγείο της εταιρείας θα βρίσκεται σταθμευμένο στην πλευρά του Κηποθέατρου, κάτω από τη γέφυρα, προσφέροντας σε όλους προϊόντα της εταιρείας.

Η πρωτοβουλία είναι ανοιχτή σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν εθελοντικά.

Άλλωστε η καθαριότητα της πόλης είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας.

 

Previous ArticleNext Article