Θέατρο, Μαγνησία, ΠΑΙΔΙ

“Ο Μικρός Πρίγκιπας” στο Βόλο στις 14 Οκτωβρίου

Η παιδική σκηνή του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ συμπληρώνει φέτος στο χώρο του παιδικού θεάματος 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Συνεργάτες της όλα αυτά τα χρόνια κορυφαίοι αλλά και σημαντικοί άνθρωποι του χώρου δημιούργησαν μεγάλες παραστάσεις και σημαντικές δουλειές.

Έτσι και φέτος! Το κορυφαίο αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας με τις περισσότερες πωλήσεις βιβλίων από οποιοδήποτε άλλο έργο έχει θέση στο φιλόδοξο όνειρο μας για τη νέα σχολική χρονιά.

“Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ” είναι ένα υπέροχο δημιούργημα – ένα έργο σταθμός στην παγκόσμια παιδική λογοτεχνία, γέννημα της φαντασίας του συγγραφέα.

Απλός και λιτός, σωστός στη σκέψη του βάζει σε αμηχανία τον πιλότο, όταν τον συνάντησε στην έρημο της σκέψης του, απογυμνωμένο από την ορθή σκέψη και την έλλειψη δυναμικής, να επιδιορθώνει το αεροπλάνο, για να συνεχίσει το ταξίδι του στο κόσμο των αισθήσεων και της πραγματικότητας.

Ταξιδεύει σε διάφορα αστέρια, άλλα μεγάλα άλλα μικρά, τόσο μικρά που ο κάτοικος τους μόλις χωρούσε και το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν αν συνομιλεί μαζί τους και τους προτείνει λύσεις στα προβλήματα τους.

Το έργο τελειώνει με την υπόδειξη του Πιλότου (συγγραφέα) πως ο Μικρός Πρίγκιπας υπάρχει κοντά μας, φτάνει να τον αποδεχτούμε και θα μας οδηγήσει στο φωτεινό μονοπάτι της ζωής.

Αρκεί να τον δούμε με τα μάτια της καρδιάς! Αρκεί να τον γνωρίσουμε! Αρκεί να καταλάβουμε πως ο Μικρός Πρίγκιπας υπάρχει μέσα μας!

Οι παραστάσεις θα γίνουν στο “ΘΕΑΤΡΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ” ΒΟΛΟΣ , ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – Ώρες 12.00μ. & 5.30μ.μ.

Προπώληση 8€ – Ταμείο 10€ / Προπώληση στο Μουσικό Οίκο “ΚΕΧΑΙΔΗΣ” & Ν. Ιωνία βιβλιοπωλείο “ΓΡΑΜΜΑΤΑ”, Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

Ερμηνεύουν: Κόκκινος Χρίστος, Μάκης Αρβανιτάκης, Μυριόκαλη Κόγιου, 

Μανώλης Κονταξάκης, 

Τζωάννας Κνωσταντίνος, Γιάννης Βαλής, & η Νεονάκη Δανάη

Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: Χρίστος Κόκκινος

Σκηνικά – Κοστούμια: Κάρολος Ρωμούσης

Χορογραφία: Βαγγελιώ Κυριαζίδου

Μουσική: Μάριος Λυμπέρης

Σκηνογραφία: Λίλιαν Πετούση

Κινησιολογία: Φρόσω Νικολοπούλου

Previous ArticleNext Article