Εκδηλώσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ, Μαγνησία

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Εκδήλωση «Πνοή Ζωής – Αληθινές ιστορίες από Αληθινές Γυναίκες» στο Νοσοκομείο Βόλου

Tο Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών του Ν. Μαγνησίας, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Πνοή Ζωής – Αληθινές ιστορίες από Αληθινές Γυναίκες»,
σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Δημ. Γκάλιος».

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός επισήμανε πως «η εκδήλωση σε συνεργασία με τον σύλλογο καρκινοπαθών εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του νοσηλευτικού ιδρύματος στην κοινωνία και της ανάδειξης πολύ σημαντικών θεμάτων, όπως είναι η πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Μαγνησίας κ. Σοφία Ιωάννου δήλωσε πως ο Οκτώβριος είναι ο μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού. Γι’ αυτό και καλούμε τα μέλη μας, τους εθελοντές και άλλες γυναίκες να έρθουν και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση αυτή. Με τους ψυχολόγους του Νοσοκομείου Βόλου έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για την υποστήριξή σε ασθενείς και συγγενείς τους. Το εγχείρημα αυτό πηγαίνει πολύ καλά και μέρα ανά μέρα πραγματοποιούνται τα ραντεβού».

Η κ. Κουκουβίνη Ευτυχία, ψυχολόγος Γ.Νοσοκομείου Βόλου μας μίλησε για την ψυχολογική διάσταση του καρκίνο του μαστού και η κ. Κλέλια Αθανασοπούλου, ιατρός μικροβιολόγος για το τι συμβαίνει όταν ο γιατρός γίνεται ασθενής.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από άτομα που ήρθαν να παρακολουθήσουν αυτή την εξαιρετική εκδήλωση και την κ. Τένια Μακρή οικογενειακή σύμβουλος, σύμβουλος σχέσεων και συγγραφέας, η οποία ανέπτυξε το θέμα «η θεραπευτική στάση ζωής. Απαλλαγή από τις εκφοβιστικές, ενοχικές, γεμάτες θυμό σκέψεις».

 

Previous ArticleNext Article