Εκδηλώσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ, Μαγνησία

Όταν η μουσική ξεκλειδώνει συναισθήματα και μνήμες

Το απόγευμα της Κυριακής κάναμε μια όχι και τόσο συνηθισμένη έξοδο.  Μαζί με τρεις φίλες επισκεφτήκαμε  τη μονάδα φροντίδας τρίτης ηλικίας «Ερατώ» στο Μαλάκι του Βόλου.

Η ευαισθητοποιημένη κοινωνικά καλλιτέχνης  Θάνια Παπαγεωργίου παρέα με την μουσικό Σεμίνα Ακριβοπούλου και την ακορντεονίστα  Μερόπη Βλαχογιάννη  ένωσαν  τις μουσικές  τους δυνάμεις και ταξίδεψαν  τους ενοίκους του «Ερατώ» στο χρόνο. Η  ευεργετική επίδραση της μουσικής είχε σαν αποτέλεσμα να ξεκλειδωθούν συναισθήματα,  να απελευθερωθούν μνήμες και να ενεργοποιηθεί η  έκφραση αλλά και το σώμα. «Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου» τραγούδησαν  τα κορίτσια … «αν θυμηθείς το όνειρο μου» απάντησα τα αγόρια και όλοι μαζί χόρεψαν σε ρυθμό  ¾  -βαλς- «το πρωί με ξυπνάς με φιλιά».

Ξεχνώντας τη ρουτίνα της καθημερινότητας και όποια δυσκολία μπορεί να αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος της τρίτης ηλικία, γίνανε και  πάλι νέοι και δεν σταμάτησαν να χορεύουν και να τραγουδάνε μαζί με το προσωπικό. Η χαρά  των ανθρώπων που μένουν στο Ερατώ δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε κανένα κείμενο και με καμιά λέξη. Η ευχαρίστηση ήταν αποτυπωμένη στα πρόσωπα τους και οι ευχές που δώσανε μέσα  από την καρδία τους, ήταν  το καλύτερο φινάλε  της βραδιάς.

Ευχαριστούμε πολύ το εξυπηρετικό προσωπικό του «Ερατώ» για τη φιλοξενία του ,και τους ενθέρμους ακροατές- χορευτές για το υπέροχο απόγευμα που περάσαμε μαζί τους .

Να σημειωθεί ότι οι τρεις μουσικοί έπαιξαν ασταμάτητα για τρεις  ώρες  αφιλοκερδώς .

 

 

Previous ArticleNext Article