Εκδηλώσεις, Θέατρο, Μαγνησία, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σαν παλιό καλό σινεμά!

31 Οκτωβρίου 2018 – Ουρανία Σταμούλη

 

Δέκα Μικροί Νέγροι

Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου & Συνεργαζομένων –ΑΘΕΜΙΤΟΣ.

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της η θεατρική ομάδα Αθέμιτος μας παρουσιάζει το σκοτεινό , με ένταση και μυστήριο λογοτεχνικό αριστούργημα της Αγκάθα Κρίστι «Δέκα Μικροί Νέγροι».

Από το 1997 μέχρι σήμερα , η θεατρική ομάδα των δικηγόρων μετράει 22 χρόνια ζωής και 25 θεατρικές παραστάσεις. Όπως μας είπε ο σκηνοθέτης της παράστασης  κύριος  Αλέξανδρος Κοσμάς , η ανάγκη να ξανασμίξει η ίδια παρέα ήταν αυτό που τους οδήγησε να ανεβάσουν το ίδιο έργο μετά από 18 χρόνια. Η επαναλαμβανόμενη ανάγνωση ενός έργου, πάντα φωτίζει τμήματα του που  δεν μπορέσαμε να δούμε τη πρώτη φορά.  Από ένα οικογενειακό αναίμακτο θρίλερ, μετατρέπεται σε ένα κατηγορητήριο δέκα ανθρώπων για ένα φόνο που έχουν διαπράξει.

Πως μπορεί όμως να συνυπάρξει η τέχνη της ηθοποιίας με τη δικηγορία?

Ο κύριος Κοσμάς μόνο ενδιαφέρουσα και ψυχαγωγική μπορεί να χαρακτηρίσει μία τέτοια συνύπαρξη αφού οδηγεί την ψυχή σε μονοπάτια που η καθημερινότητα δεν μπορεί να το κάνει. Εξάλλου δεν  πρέπει να ξεχνάμε ότι η ηθοποιία και η δικηγορία έχουν πολλά κοινά!

 

Λίγα λόγια για το έργο

Δέκα άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια απομονωμένη βίλα. Καλεσμένοι από έναν μυστηριώδη οικοδεσπότη, ο οποίος έχει ανακαλύψει το σκοτεινό παρελθόν που κρύβει καθένας τους, παίζει μαζί τους ένα ανατριχιαστικό παιχνίδι ακολουθώντας τα λογία του παιδικού τραγουδιού «Δέκα Μικροί Νέγροι». Λίγο μετά την άφιξή τους στον απομονωμένο προορισμό οι ανυποψίαστοι καλεσμένοι αφανίζονται ένας-ένας. Ο δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά τους. Ποιος είναι όμως?

Στη παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Κωτσιάνης, Δήμητρα Καραπαναγιώτη, Βαγγέλης Κουκουγιάννης, Δημήτρης Λιβογιάννης, Ελένη Ευτυχίδου, Μαρία Καργαδούρη, Αλέξανδρος Κοσμάς, Δημήτρης Κουτσοδημήτρης, Μαρίνα Μωραΐτου και Μίλτος Φωτεινάκης. Σκηνοθέτης είναι ο Αλέξανδρος Κοσμάς, τα σκηνικά έχουν επιμεληθεί ο Γιώργος Ταταριώτης και ο Θανάσης Τίκας . Μουσική ο Γρηγόρης Σουλτάνης και τραγούδι η  Μαρία Καργαδούρη. Η ενδυματολογική επιμέλεια είναι της Εύας Ρίζου.

Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής .

Από Πέμπτη 1 έως και Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

Ώρα έναρξης 9 μ.μ

Τιμή εισιτηρίου 5 €

Νεανικό (έως 26 ετών) 3€

 

Previous ArticleNext Article