ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία, ΠΑΙΔΙ

Εξετάσεις στον Βόλο του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά

Έως τις 25 Νοεμβρίου 2018 θα διαρκέσουν οι εγγραφές για τις εξετάσεις που διοργανώνει στον Βόλο το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth Greece του Κολλεγίου Ανατόλια. Τα προγράμματα του Κέντρου απευθύνονται σε μαθητές από Β’ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και περιλαμβάνουν διαδικτυακά (online) προγράμματαδιήμερα (weekend) προγράμματα και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων.

Το CTY Greece ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Σύμβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Το Κέντρο προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Προκειμένου να συμμετέχει κάποιος μαθητής στα προγράμματα αυτά, θα πρέπει να λάβει μέρος στις εξετάσεις του CTY Greece που διεξάγονται κάθε χρόνο. Φέτος οι εξετάσεις θα διενεργηθούν σε 16 πόλεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Οι μαθητές που θα κριθούν επιλέξιμοι θα έχουν τη δυνατότητα ανάλογα με την ηλικία τους, να παρακολουθήσουν τα προγράμματα που προσφέρει το Κέντρο.

Υποτροφίες

Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 9.470 μαθητές στις εξετάσεις του Κέντρου, ενώ μόνο τη χρονιά 2017 – 2018 829 μαθητές παρακολούθησαν τα προγράμματά του. Από αυτούς το 50% προέρχεται από δημόσια σχολεία, το 50% από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το υπόλοιπο ποσοστό από άλλες περιοχές της χώρας. To CTY Greece έχει εξασφαλίσει από τους υποστηρικτές του χρηματικούς πόρους που αντιστοιχούν σε σημαντικό αριθμό υποτροφιών. Οι υποτροφίες προορίζονται για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα επιλεγούν για τα Θερινά Προγράμματα του Κέντρου. Το 2018 χορηγήθηκαν 207 υποτροφίες που αντιστοιχούν στο 52% του αριθμού των μαθητών που συμμετείχαν στα θερινά προγράμματα. 

Οι εξετάσεις  

Στις εξετάσεις χρησιμοποιούνται δύο τεστ που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins: το School and College Ability Test (SCAT) και το Spatial Test Battery (STB), τα οποία εξετάζουν την ικανότητα στη γλωσσική και τη μαθηματική λογική και είναι στα ελληνικά. Οι μαθητές από Β’ έως Ε’ Δημοτικού έχουν τη δυνατότητα να  δώσουν το SCAT τεστ. Οι μαθητές από ΣΤ’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου, μπορούν να δώσουν  ένα από τα δύο τεστ (SCAT ή STB) ή και τα δυο, αν το επιθυμούν, Για τα τεστ δεν χρειάζεται προετοιμασία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κέντρου στο: www.cty-greece.gr/el/exams όπου μπορείτε να βρείτε δείγματα των τεστ.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων και εγγραφών στον Βόλο έχει ως εξής:

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

SCAT

STB

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Βόλος

01/12/2018

01/12/2018

05/10/2018 – 25/11/2018

Κάθε τεστ (SCAT ή STB) μπορεί να δοθεί μόνο μια φορά μέσα σε μια χρονιά.

Ιδρυτικός δωρητής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σύμβουλος προγράμματος, το Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Δωρητές του Κέντρου είναι η τράπεζα Eurobank και η εταιρία Lidl Hellas. Υποστηρικτές είναι η εταιρία Intrasoft International, η εταιρία Star Bulk Carriers Corp. και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρία AEGEAN Airlines. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Cyprus.

Για περισσότερες πληροφορίες www.ctygreece.gr

Previous ArticleNext Article