Αστυνομικά νέα

Αυτός είναι ο «δράκος» των Αμπελοκήπων που τον αναγνώρισαν τέσσερις γυναίκες – θύματά του

Τον πανικό είχε σπείρει τους τελευταίους δέκα μήνες στους Αμπελοκήπους ένας 29χρονος άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας είχε αποπειραθεί να βιάσει τέσσερις γυναίκες. Τα δύο πρώτα περιστατικά είχαν σημειωθεί τον Μάρτιο και τα άλλα δύο πριν από μερικές ημέρες.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ δράστης των τεσσάρων αποπειρών βιασμού είναι ο ΜΑΚΑΠΑΓΚΑΛ Αριστοτέλης του Ρούμπεν και της Παζ, που γεννήθηκε στις 9-5-1989 στην Αθήνα.

foto-viastias2
foto-viastias1

Ο Ματαπαγκάλ συνελήφθη στις 10 Νοεμβρίου, λίγο αφότου είχε αποπειραθεί να βιάσει το τέταρτο – όπως αποδείχθηκε- θύμα του, στους Αμπελοκήπους. Η γυναίκα αντιστάθηκε, έβαλε τις φωνές και ο 29χρονος «δράκος» συνελήφθη. Όπως αποδείχθηκε, μόλις μια ημέρα νωρίτερα, είχε αποπειραθεί να βιάσει άλλη μια νεαρή γυναίκα στην ίδια περιοχή. Και αυτή είχε καταγγείλει την απόπειρα στην Αστυνομία και κλήθηκε να αναγνωρίσει τον συλληφθέντα, πράγμα που έκανε ανεπιφύλακτα. Με δεδομένο ότι ο δράστης είχε ακολουθήσει συγκεκριμένη μεθοδολογία -έστηνε εν΄λεδρες σε κοπέλες 18- 2- ετών και τους επιτίθετο στις εισόδους πολυκατοικιών, την ώρα που εκείνες προσπαθούσαν να ανοίξουν τις εξώπορτες- οι αστυνομικοί ανέσυραν τους φακέλους άλλων δύο καταγγελιών θυμάτων, για απόπειρες βιασμού στους Αμπελοκήπους, που είχαν γίνει τον Μάρτιο, και για τους οποίους η αστυνομία δεν είχε κάνει την παραμικρή ανακοίνωση, έστω για να εφιστά την προσοχή των γυναικών στην περιοχή, ότι υπάρχει άνδρας που επιτίθεται και αποπειράται να βιάσει. Και εκείνες οι γυναίκες αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα τον συλληφθέντα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων του στα τέσσερα.
Δέκα μέρες μετά τη σύλληψή του και ενώ πλέον βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης η αστυνομία ζήτησε από τον εισαγγελέα να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του κατηγηορούμενου, προκειμένου τυχόν άλλα θύματά του να τον αναγνωρίσουν.

«Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-7473244 του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article