ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Καρδίτσα

Ανοίγει το χιονοδρομικό κέντρο στη Λίμνη Πλαστήρα

Υπογράφτηκε την Παρασκευή 23/11/2018 η σύμβαση για τη μίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου που βρίσκεται στη θέση «Λιβάδι-Καραμανώλη» της Τοπικής Κοινότητας Πεζούλας μεταξύ του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα  και του αναδόχου Βλάσιου Παπαθωμά o οποίος ανέλαβε την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων.

Η μίσθωση υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτριο Τσιαντή και τον μισθωτή κ. Βλάσιο Παπαθωμά στο Δημαρχείο του Δήμου στο Μορφοβούνι. Η σύμβαση είναι διάρκειας 10 ετών με ημερομηνία έναρξης την ημέρα της υπογραφής της μίσθωσης και λήξη στις 22/11/2028. Το μίσθιο ορίστηκε στο ποσό τεσσάρων χιλιάδων πενήντα ευρώ (4.050,00 €) ετησίως.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Δήμου Λίμνης Πλαστήρα είναι σε χωροθετημένη έκταση 149.546,99 τ.μ., και διαθέτει τις παρακάτω υποδομές:

Κτιριακές εγκαταστάσεις: Ορειβατικό καταφύγιο με βοηθητικό κτίσμα (τα οποία περιήλθαν από τον Ε.Ο.Τ. στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα μετά από ενέργειες της Δημοτικής αρχής), κτιριακή εγκατάσταση αναψυχής άνω των 120 τ.μ. που κατασκευάστηκε από το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα (120 χιλ. ευρώ) και η οποία διαθέτει πλήρες και λειτουργικές ηλεκτρολογικές-υδραυλικές εγκαταστάσεις, κουζίνα και WC, 2ο βοηθητικό ξύλινο οικίσκο και κτίριο για την στέγαση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Επίσης διαθέτει και τον βασικό μηχανολογικό εξοπλισμό για την γρήγορη έναρξη της λειτουργίας του και ο οποίος αποτελείται από 1 χιονοστρωτήρα τύπου PRINOTH T4 και δύο αναβατήρες (ένας ενηλίκων για την μεγαλύτερη πίστα και ένας ανηλίκων-αρχαρίων για την μικρή πίστα).

Δήλωση για το θέμα έκανε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα:

« Κάνουμε ένα μεγάλο και ισχυρό  βήμα για την ενίσχυση του Τουρισμού και της επισκεψιμότητας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Με επιμονή και συστηματική δουλειά καταφέραμε να υπάρξει επιχειρηματίας- διαχειριστής των χιονοδρομικών μας εγκαταστάσεων αφού πρώτα προχωρήσαμε σε συγκεκριμένες ενέργειες και έργα για την βελτίωση και ενίσχυση των βασικών υποδομών.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Είμαστε ισχυρά παρόντες και για την συνέχεια.»

Previous ArticleNext Article