Ειδήσεις, Ελλάδα

24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη – Χωρίς μετρό, τραμ και πλοία η χώρα

Από τις 6πμ της Τρίτης έως τις 6πμ της Τετάρτης θα σιγήσει η ενημέρωση λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου) . Η ΕΣΗΕΑ διεκδικεί συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με σταθερή και πλήρη εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις καθώς και στήριξη των Ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου (ΕΔΟΕΑΠ-ΤΕΑΣ-ΕΤΑΣ).

Την απεργιακή σκυτάλη παίρνει την Τετάρτη η ΓΣΕΕ που έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία κατά των πολιτικών λιτότητας και της φοροεπιδρομής εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Το επιβατικό κοινό θα μετακινηθεί μετ΄εμποδίων καθώς θα μείνουν ακινητοποιημένα για 24ώρες μετρό (γραμμές 1, 2 και 3), το τραμ, ο ηλεκτρικός και τα τρόλει. Τα λεωφορεία θα κινηθούν 9 το πρωί με 9 το βράδυ. Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.

Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί στις 11 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος με βασικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε», ο κόσμος της μισθωτής εργασίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, «κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ διεκδικεί:

– Άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2019. Άμεση επιστροφή των παράνομων μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, επιδόματα γιορτών και επιδομάτων αδείας.

– Εθνικό οικονομικό σχεδιασμό τεχνολογικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης με ρήτρες κοινωνικής προστασίας στη βάση των θέσεων της ΓΣΕΕ, που θα ανατρέπει το περιβάλλον ύφεσης, αποβιομηχάνισης, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

– Προαγωγή της κοινωνικής ασφάλισης με την εγγύηση του κράτους, με διασφάλιση της βιωσιμότητας και των παροχών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

– Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία, λόγω ηλικίας.

— Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας-ρητή απαγόρευση πλειστηριασμού της.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article