Κόσμος, ΠΑΙΔΙ, ΤΕΧΝΕΣ

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών ο δημιουργός του Μπομπ Σφουγγαράκη

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 57 ετών άφησε ο δημιουργός του θρυλικού -για τα παιδιά και όχι μόνο- Μπομπ Σφουγγαράκη, Stephen Hillenburg.

Η απώλεια του σχεδιαστή του πλέον πετυχημένου καρτούν των τελευταίων δεκαετιών επιβεβαιώθηκε από τη διοίκηση του παιδικού καναλιού Nickelodeon. «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να μοιραστούμε την απώλεια του Stephen Hillenburg, του ανθρώπου που δημιούργησε τον Μπομπ Σφουγγαράκη Τετραγωνοπαντελονή», ανέφερε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του παγκόσμιου παιδικού δικτύου.

Ο σπουδαίας καρτουνίστας σχεδίασε τον Μπομπ Σφουγγαράκη το 1999. Σε πολύ σύντομο διάστημα, ο τετράγωνος σπόγγος με τον πειρατή-αφηγητή και οι υπόλοιποι επικοί χαρακτήρες καρτούν, κατέκτησαν την αγορά των παιδικών σειρών, καθώς και τον κινηματογράφο, με ταινίες που έσπασαν ταμεία σε όλον τον κόσμο.

Τα επεισόδια της σειράς του Μπομπ Σφουγγαράκη προβάλλονται ακόμη και σήμερα, ενώ το υλικό είχε ανανεωθεί πολλές φορές στη διάρκεια των χρόνων, βασισμένο πάντα στην αρχική ιδέα και σχεδιασμό.

Ο Stephen Hillenburg διαγνώστηκε τον Μάρτιο του 2017 με σύνδρομο σκλήρυνσης ALS (Amyotrophic lateral sclerosis) ή ασθένεια Lou Gehrig. Σε διάστημα λιγότερο από έναν χρόνο, ο διάσημος καρτουνίστας κατέρρευσε και τελικά παραδόθηκε στην ασθένειά του. «Θέλω οι άνθρωποι να ακούσουν από μένα ότι πάσχω από την ασθένεια ALS», είχε δηλώσει πριν από μερικούς μήνες ο δημιουργός του Μπομπ Σφουγγαράκη, σοκάροντας την παγκόσμια κοινότητα με την κυνική ομολογία της κατάστασής του.

Το τελευταίο διάστημα, ο 57χρονος καρτουνίστας είχε παρουσιάσει κινητές αδυναμίες σε όλα τα μέλη του σώματός του, καθώς και εγκεφαλική δυσλειτουργία.

Ο Stephen Hillenburg ήταν παντρεμένος με την Karen και είχε έναν γιο 10 ετών, τον Clay.

SpongeBob SquarePants | Meet the Creator: Stephen Hillenburg | Nick
protothema.gr
Previous ArticleNext Article