Αθλητικά, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα

16ος Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου «ΤΥΡΝΑΒΟΣ –ΛΑΡΙΣΑ»

Τον αγώνα που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων και  ο Δήμος Τυρνάβου, με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, Σύλλογο Βεταράνων Αθλητών Στίβου (ΣΥΒΑΣ), τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων και πλήθος  εθελοντών.

Είναι  αγώνας που πλέον έγινε θεσμός για τα αθλητικά δεδομένα τα περιοχής τα και όχι μόνο, απολαμβάνει δε, τη στήριξη και αναγνώριση δρομέων από όλη την Ελλάδα από την πρώτη κιόλας διοργάνωση (2003), με την χωρίς υψομετρικές διαφορές διαδρομή και την προσεγμένη διοργάνωση.

Η συμμετοχή των αθλητών είναι ελεύθερη για αθλητές άνω των 18 ετών.

Για την διευκόλυνση των αθλητών το πρωί τα Κυριακής και ώρα 9.00 θα αναχωρήσουν λεωφορεία από τη κεντρική πλατεία για τον Τύρναβο και τα το μεσημέρι μετά τα απονομές.

Η εκκίνηση θα δοθεί από την κεντρική πλατεία του Τυρνάβου τα 11.00 το πρωί και ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία τα Λάρισας. Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 13.30.στον πεζόδρομο της Βενιζέλου μπροστά στο αρχαίο θέατρο.

Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 21.097 μ. ασφάλτινης διαδρομής επί του οδικού άξονα Τύρναβος-Λάρισα, με παράκαμψη στο χωριό Αγ. Σοφία και έως τον κυκλικό κόμβο Κοζάνης-Σανδράκη, – κυκλικό κόμβο Σανδράκη-Αεροδρομίου(Ν. Σμύρνη)-Αεροδρομίου-Γεωργιάδου-πεζόδρομος Βενιζέλου και τερματισμός στο αρχαίο θέατρο.

Ανά 5 χιλιόμετρα θα υπάρχουν σταθμοί με νερά, ενώ σε όλο το μήκος τα διαδρομής θα υπάρχει σήμανση με το υπόλοιπο τα απόστασης.

Η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τα 400 αθλητές από όλη την Ελλάδα από 18 έως 67 χρονών

Previous ArticleNext Article