ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ, Καρδίτσα

Αθηνά Παπανικολάου: Μηδέν τοκετοί σε όλο το Ν. Καρδίτσας…

Στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας σε ότι αφορά τον τομέα μητέρα – παιδί αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αθηνά Παπανικολάου. Όπως είπε η Καρδίτσα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της, τονίζοντας πως ο Ιατρικός Σύλλογος –αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες της πρότασης- πρότεινε την διάθεση χειρουργικών αιθουσών του νοσοκομείου σε ιδιώτες (απογευματινές ώρες). Αναλυτικά η δήλωση της κ. Παπανικολάου: Ο τομέας μητέρα – παιδί είναι από τους πιο σημαντικούς. Ας ξεκινήσουμε από τα ιδιωτικά μαιευτήρια. Είχαμε δυο, το μαιευτήριο «Παναγία» και θεραπευτήριο Νικολάου. Το πρώτο έκλεισε εδώ και χρόνια. Το θεραπευτήριο Νικολάου, που είχε άδεια μικτής χειρουργικής κλινικής έκλεισε από 1/7/2017. Αυτή τη στιγμή καμιά εγκυμονούσα δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί στο Ν. Καρδίτσας. Για ότι χρειάζεται αναγκαζόμαστε να μεταφερθούμε σε άλλους νομούς.
Πέρα από τη δυσαρέσκεια που δημιουργεί στον κόσμο, δημιουργεί και πρόβλημα στα καταστήματα της Καρδίτσας. Όταν πχ επισκεφτείς μια φίλη σου που γέννησε στα Τρίκαλα, θα αγοράσεις τα λουλούδια και τα γλυκά από εκεί και επ’ ευκαιρίας θα κάνεις και μια βόλτα στην αγορά των Τρικάλων. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορεί και η Μαιευτική κλινική να εξυπηρετήσει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μόνο επιμελήτρια Α΄ και ένας επικουρικός γιατρός μαιευτήρας-γυναικολόγος. Οι εφημερίες δεν καλύπτονται. Αν χρειαστεί να γίνει διακομιδή στο νοσοκομείο, μπορεί να μην υπάρχει εφημερεύον γιατρός.
Ούτε τοκετοί γίνονται. Γράψαμε μηδέν τοκετούς σε όλο το νομό.
Έχουμε κάποιες προτάσεις αλλά προφανώς το θέμα είναι της πολιτείας. Εμείς προτείνουμε να δοθούν στους ιδιώτες αίθουσες χειρουργείου στο νοσοκομείο, απογευματινές ώρες, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τα περιστατικά. Αυτό αυτομάτως θα αυξήσει και τα έσοδα του νοσοκομείου, διότι θα πληρώνουν οι ιδιώτες κάποιο ποσό για τις αίθουσες.
Είναι ένα δύσκολο ζήτημα που δεν μπορεί να λύσει ο Ιατρικός Σύλλογος. Εμείς το θέσαμε στους βουλευτές και πρέπει να βρεθεί λύση. Όπως λύση πρέπει να βρεθεί και για την Παιδιατρική που αρρωσταίνει το παιδί σου, το πας στο νοσοκομείο και σου λένε δεν υπάρχει εφημερεύον γιατρός οπότε πρέπει να πας στα Τρίκαλα ή στη Λάρισα.

karditsapress.gr

Previous ArticleNext Article