ΒΙΒΛΙΟ, ΠΑΙΔΙ

“Ο Άγγελος, ο Ποντικόβεν και μια Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια”: Ένα τρυφερό παιδικό βιβλίο για τη διαφορετικότητα

Ο Άγγελος λατρεύει τη μουσική, όμως δεν θα τραγουδήσει στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου του. Η έμφυτη συστολή καθώς και η δυσκολία του να πει χωρίς ψεγάδια τα λόγια του, θα τον κρατήσουν μακριά από τη σκηνή. Και εκεί που όλα μοιάζουν θλιβερά για το ευαίσθητο αγόρι, εμφανίζεται ο μικρός Ποντικόβεν και μαζί ξεκινούν μια μεγάλη περιπέτεια, γεμάτη μελωδίες και φωτεινές στιγμές.

Μαζί θα ζήσουν τη διαδικασία της αποδοχής αυτού που πραγματικά είμαστε, με όλα τα ψεγάδια αλλά και τα προτερήματά μας.

Το καινούργιο παιδικό βιβλίο της Πηνελόπης Μωραΐτου «Ο Άγγελος, ο Ποντικόβεν και μια Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πορφύρα. Πρόκειται για μια πολύ τρυφερή ιστορία που μιλά για τη διαφορετικότητα, το bullyingκαι τις συνέπειές του. Την ίδια στιγμή, βάζει μικρούς και μεγάλους σε γιορτινό κλίμα, αφήνοντας μια γεύση γλυκιά και αισιόδοξη.

 

Ο Άγγελος, ο Ποντικόβεν και μια Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια

Συγγραφέας:Πηνελόπη Μωραΐτου
Εικονογράφηση:Λιάνα Δενεζάκη & Μάνος Κρόκος
Εκδόσεις:Πορφύρα
Πρώτη έκδοση:Νοέμβριος 2018

Παράρτημα με δραστηριότητες
Τιμή:8.80

Για παραγγελίες, καλέστε τις εκδόσεις Πορφύρα στο τηλέφωνο: 213 0291224 ή επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων: www.porphyrabooks.gr

 

Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο

Ο Άγγελος άπλωσε το χέρι του και άνοιξε το πορτάκι στο  πανέμορφο σπιτάκι -ημερολόγιο που πάνω του είχε 24 μικρές πορτούλες, μιαγιακάθεημέρατουΔεκεμβρίουμέχρικαιτην παραμονή των Χριστουγέννων στις 24. Κάθε μέρα μια πόρτα και ένα δώρο έκπληξη. Έκπληκτος είδε ένα μολυβί ποντικάκι με μακριά μυτερή ουρά καιροζαυτάκιαναστρογγυλοκάθεταιστοχέριτου.

Ο ποντικούλης έτριψε τα μουστάκια του και, αφού έσιαξε τη φορεσιά του,είπε με ύφος επίσημο:

– Είμαι ο Φον Ποντικόβεν ο 10ος!

–  Χαίρω πολύ,κύριε Φον Ποντικόβεν 10τε. Και ποια θπουδαία δουλειά  έχετεΧριθτουγεννιάτικαθτοημερολόγιόμου;

– Τι εννοείς; Στ’ αλήθεια δεν κατάλαβες ακόμη ποιος είμαι; Είμαι ο Φον Ποντικόβεν! Της ξακουστής οικογένειας των Ποντικόβεν από την Αυστρία. Ο προπάππος τού προπάππου τού προποπάππου τού παππού μου, στενός συγγενής δηλαδή, όχι αστεία,  ήταν η αιτία πουγράφτηκετοσπουδαίοχριστουγεννιάτικοτραγούδι «Άγια  Νύχτα» που τραγουδούν εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο…

Previous ArticleNext Article