Ελλάδα, Καιρός

Σαρώνει τη χώρα η «Πηνελόπη» – Στη Θεσσαλία τώρα χιόνια, κρύο και μποφόρ

Η «Πηνελόπη», το νέο κύμα κακοκαιρίας έχει κάνει από το πρωί αισθητή την παρουσία του σε ολόκληρη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τα χιόνια και τους θυελλώδεις ανέμους.

Ήδη πολλές περιοχές της χώρας έχουν ήδη ντυθεί στα «λευκά», ενώ οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους και στην Πάρνηθα.

Από νωρίς σήμερα χιονίζει σε Τρίκαλα, Πήλιο και πολλές περιοχές της Θεσσαλίας (Περτούλι, Ελάτη, Λίμνη Πλαστήρα, Πισοδέρι, Νεραϊδοχώρι Τρικάλων, Xάνια Πηλίου).

Στην ορεινή περιοχή του Πηλίου έχουν πιάσει δουλειά τα εκχιονιστικά μηχανήματα  λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ωρών.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Κολυνδρίνη Δωροθέα σημείωσε πως από την περιοχή του Σανατορίου μέχρι το Καράβωμα στο Πήλιο το ύψος του χιονιού φτάνει τα 10 εκατοστά, ενώ έξι αλατιέρες επιχειρούν αυτές τις ώρες σε διάφορα σημεία.

Μεταξύ άλλων η κ. Κολυνδρίνη υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής, σημειώνοντας βέβαια ότι είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ειδικά τις βραδινές ώρες που η πέφτει η θερμοκρασία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας έχει υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονιού στον επαρχιακό δρόμο Κισσού – Χανίων (δρόμος χιονοδρομικού κέντρου) και η κίνηση γίνεται από εναλλακτική διαδρομή. Απαραίτητη είναι και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στον επαρχιακό δρόμο Βόλου – Ζαγοράς και στον επαρχιακό δρόμο Χανίων – Δράκειας.

Στην πόλη της Λάρισας μόνον η πτώση της θερμοκρασίας θυμίζει… την είσοδο του χειμώνα. Στα ορεινά του Κισσάβου όμως, στη Σπηλιά, το χιόνι έχει ήδη σκεπάσει τα πάντα και θυμίζει… Αλπικό τοπίο.

 
kissavos3
kissavos4

Μοναδική η εικόνα από την έντονη χιονόπτωση που σημειώνεται τώρα στις ορεινές περιοχές του Νομού Τρικάλων.

Χαρακτηριστικές οι εικόνες από το Παλαιοχώρι Καλαμπάκας.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article