Αστυνομικά νέα, Ελλάδα

Ομολόγησαν την άγρια δολοφονία της φοιτήτριας – Δύο άντρες οι δράστες

Μετά από μακρά ανάκριση, δύο άντρες ομολόγησαν πως δολοφόνησαν τη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Ο ένας δράστης είναι ελληνικής καταγωγής και ο άλλος αλβανικής και κατά πληροφορίες αυτή τη στιγμή αλληλοκατηγορούνται για το στυγερό έγκλημα.

Από χθες οι δυο άντρες, 19 και 21 ετών, είχαν κριθεί ως οι βασικοί ύποπτοι για το έγκλημα καθώς είχαν πέσει σε αντιφάσεις στις καταθέσεις τους και τελικά κρατήθηκαν και ανακρίθηκαν μέχρι να ομολογήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φοιτήτρια δέχθηκε χτύπημα με αμβλύ αντικείμενο και στη συνέχεια οι δράστες την μετέφεραν με το βαν στην περιοχή της Λίνδου και την πέταξαν στα βράχια. Η άτυχη κοπέλα φαίνεται σε βίντεο να μπαίνει στο λευκό βαν που ανήκει στον έναν από τους δύο και αυτό ήταν το στοιχείο που οδήγησε στον εντοπισμό των δραστών.

 

Το κίνητρο φαίνεται πως ήταν σεξουαλικό.

Οι δύο δράστες φαίνεται πως χτύπησαν τη φοιτήτρια με σιδερένιο αντικείμενο επειδή αρνήθηκε σεξουαλική συνεύρεση μαζί τους, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.

Σοκ προκαλεί η πληροφορία πως η φοιτήτρια ήταν ζωντανή όταν οι δράστες την πέταξαν στην θάλασσα για να καλύψουν τα ίχνη τους, καθώς ο ιατροδικαστικός έλεγχος δείχνει πως είχε νερό στα πνευμόνια της.

Οι δυο δολοφόνοι εντοπίστηκαν σε υλικό από κάμερες να κινούνται με την άτυχη φοιτήτρια στη Ρόδο λίγο πριν την εξαφάνισή της.

Η μοιραία διαδρομή και τα ίχνη DNA σε σπίτι του ενός όπου πήγε η φοιτήτρια οδήγησαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

 

Η 21χρονη φοιτήτρια βρέθηκε νεκρή το πρωί της 28ης Νοεμβρίου στα βράχια στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που είχαν από την αρχή στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές του νησιού και το κεντρικό λιμεναρχείο της Ρόδου ο θάνατος ήταν δολοφονία.

Ξεσπώντας σε δάκρυα ο πατέρας της φοιτήτριας μίλησε πριν λίγο, ευχαρίστησε το Λιμενικό που έδρασε άμεσα και είπε πως είναι ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα που έχουν γίνει. Είπε πως ενημερώθηκε αργά τη νύχτα για την ομολογία των δραστών μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε από την αστυνομία.

Ο πατέρας είναι στη Ρόδο και θα φύγει το απόγευμα μαζί με τη σορό της φοιτήτριας η οποία θα επιστραφεί στο Διδυμότειχο για την κηδεία.

Εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση που σόκαρε το Πανελλήνιο.

 

Οι πρώτες πληροφορίες για τους δράστες

Οι δύο δράστες είχαν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών από την αρχή καθώς είχαν καταγραφεί σε βίντεο με το θύμα και στη συνέχεια όταν κλήθηκαν για ανάκριση υπέπεσαν σε αντιφάσεις.

Η ανάκριση συνεχίστηκε πιεστικά και αργά χθες το βράδυ φαίνεται πως υπήρξαν εξελίξεις με τους δράστες να σπάνε και να αρχίζουν να αποκαλύπτουν τι είχε γίνει.

Οι πληροφορίες λένε πως αλληλοκατηγορούνται για το έγκλημα το οποίο είχε σεξουαλικό κίνητρο.

Πρόκειται για έναν 19χρονος Αλβανό και ένας 21χρονο Έλληνα ο οποίος μάλιστα είναι από το νησί της Ρόδου. Αυτό που ακόμη δεν είναι γνωστό είναι αν οι δύο δράστες γνωρίζονταν από καιρό με τη φοιτήτρια. Κατά πληροφορίες, με τον έναν από τους δύο υπήρχαν συνομιλίες μέσω Facebook ενώ ο τραγικός πατέρας έχει δηλώσει πως η κόρη του γνώριζε τον έναν δράστη του εγκλήματος.

«Με πήρε τηλέφωνο ο διοικητής του Λιμενικού στις δύο τα ξημερώματα και μου είπε “τους πιάσαμε”», είπε στο star.gr, ο πατέρας και τόνισε αυτό που θέλει να του πουν είναι γιατί το έκαναν.

«Αυτό το γιατί με βασανίζει. Αυτό θέλω να μου πουν. Αν τους δω μπροστά μου δεν ξέρω τι θα κάνω. Τι θα έκανε οποιοσδήποτε γονιός», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Τουλάχιστον αύριο θα είναι λίγο πιο ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει το παιδί μου».

 

«Θέλω γι’ αυτούς τους ανθρώπους, αυτό που ορίζει ο νόμος και η δικαιοσύνη, τίποτε περισσότερο και τίποτα λιγότερο», είπε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η κόρη του γνωριζόταν με τον έναν από τους δύο δράστες και αυτή η γνωριμία ήταν αρκετά πρόσφατη, όπως τους είπαν φίλες του παιδιού τους.

«Το παιδί μου ήταν πολύ ήσυχο, δε μας είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα, δεν ανησυχούσαμε που ήταν στη Ρόδο, μακριά από το σπίτι μας. Μάλλον όμως ήταν πολύ αθώο και πλήρωσε την αφέλειά του», είπε.

 

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατική» αναφέρει πως από τις καταθέσεις τους, στις οποίες έπεσαν σε αρκετές αντιφάσεις, φέρεται να προκύπτει ότι οι δύο άνδρες πρότειναν στην φοιτήτρια, να συνευρεθούν ερωτικά στο σπίτι του ενός.

Η 21χρονη αντέδρασε και εκεί ξέσπασε καβγάς. Στη συνέχεια, ο 19χρονος φέρεται να κατάφερε χτυπήματα στην νεαρή γυναίκα, χτυπώντας την με σίδερο στο κεφάλι και να την έπιασε από το λαιμό.

Η φοιτήτρια έχασε τις αισθήσεις της και τότε οι δύο άντρες αποφάσισαν να τη μεταφέρουν με ένα φορτηγάκι στην δύσβατη περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους και να πετάξουν το σώμα της στη θάλασσα από μεγάλο ύψος για να φανεί σαν αυτοκτονία ή ατύχημα και να κρύψουν τα ίχνη τους.

Η φοιτήτρια βρέθηκε νεκρή στο σημείο αυτό το πρωί της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο 19χρονος είναι πρωταθλητής πολεμικών τεχνών και μάλιστα χαρακτηρίζεται ως ιδιαιτέρως οξύθυμος.

Προφορικά οι δύο φέρονται να ομολόγησαν αλλά παραμένει άγνωστο, αν έχουν καταθέσει τα ίδια σε έγγραφη απολογία καθώς δεν επετράπη η επικοινωνία και η παρουσία των δικηγόρων τους κ.κ. Ακη Δημητριάδη και Στ. Κιουρτζή κατά την ώρα της εξέτασής τους.

Πηγή: lifo.gr

Previous ArticleNext Article