Ειδήσεις, Ελλάδα

Από ασφυξία «έφυγε» το 8χρονο παιδί στη Κρήτη

Δεν τα κατάφερε ο 8χρονος που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ. Ο άτυχος μικρός, που βρισκόταν μαζί με μέλος της οικογενείας του στο σπίτι του στα Χανιά, όταν άρχισε να αισθάνεται έντονη δυσφορία, εξέπνευσε.

Οι πρώτες ενδείξεις συνέτειναν στο ότι είχε υποστεί ανακοπή με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ, που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων.

Οι γιατροί από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό του τον ανένηψαν και τον σταθεροποίησαν ενώ στη συνέχεια έκριναν πως είναι απαραίτητη η μεταφορά του στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το παιδί, η κατάσταση της υγείας του οποίου κρινόταν σοβαρή από τους γιατρούς, τελικά δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ιατροδικαστική εξέταση, τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για ατύχημα, πιθανή εισρόφηση ξένου σώματος και πως ο θάνατος του μικρού αγοριού επήλθε συνεπεία πνιγμονής – δηλαδή ασφυξίας που προκαλείται από απόφραξη των αναπνευστικών οδών – έχοντας ως αποτέλεσμα την εγκεφαλική νέκρωση και ακολούθως νέκρωση των υπολοίπων ζωτικών οργάνων.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Τασσόπουλο για τον θάνατο του μικρού αγοριού, υπήρξε πιθανότατα πνιγμός από ξένο σώμα: «Υπήρξε νέκρωση του εγκεφάλου, μετά από πνιγμονή. Γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να ακολουθήσει νέκρωση των υπολοίπων ζωτικών οργάνων. Τα πρώτα ευρήματα από την ιατροδικαστική εξέταση κάνουν λόγο για ατύχημα, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία».

cretapost.gr

Previous ArticleNext Article