top, Ελλάδα, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Μαρκέλλα Σαράιχα: Γνωρίστε το travelgirl της Ελλάδας

H Μαρκέλλα  Σαράιχα είναι το travel girl της Ελλάδας, το travel girl της καρδιάς μας αφού μαζί  της ταξιδεύουμε σε τόπους μοναδικούς, ανακαλύπτουμε ομορφιές της Ελλάδας, ομορφιές που μπορεί να είναι δίπλα μας αλλά δεν τις βλέπουμε. Μια ανάγνωση ενός άρθρου, μια ανθρώπινη συνέντευξη, οι φωτογραφίες από τις λατρεμένες γωνιές της χώρας μας αρκούν για να σε «ταξιδέψουν» έστω και από τον καναπέ του σπιτιού σου. Κακά τα ψέματα, αλλά πλέον τα ταξίδια για πολλούς είναι πολυτέλεια και όλοι μας αναζητάμε να ξεφύγουμε έστω και λίγο από την ρουτίνα μας διαβάζοντας και μόνο ή αναζητάμε εναλλακτικούς και οικονομικούς προορισμούς για διακοπές. Όλα αυτά και άλλα πολλά παρουσιάζονται καθημερινά στο travelgirl.gr  για αυτό και είναι ένα από τα site με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο είδος του, παρόλο το μικρό διάστημα λειτουργίας του, καθώς μόλις πέρυσι το καλοκαίρι η πανέμορφη δημοσιογράφος Μαρκέλλα Σαράιχα σύστησε στους αναγνώστες της το ταξιδιωτικό site travelgirl.gr.   Γνωστή στο ευρύ κοινό από την παρουσίαση δελτίων ειδήσεων στο Alter αλλά και από την τηλεόραση, τον τύπο, το ραδιόφωνο και τα διαδικτυακά μέσα.  Σήμερα τη συναντάμε συνεχώς με ένα σακίδιο στην πλάτη, ένα κινητό τηλέφωνο και όρεξη για δουλειά για «να γυρίσω όλες τις όμορφες  γωνιές της Ελλάδας» όπως τονίζει η ίδια χαρακτηριστικά. Πριν λοιπόν αναχωρήσουμε για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μας, ας ταξιδέψουμε με το travel girl στις δύο αυτές σελίδες και είμαι σίγουρη πως θα γεμίσουμε εμπειρίες από ταξίδια που ακόμα δεν κάναμε.

 

Συνέντευξη: Δώρα Τζανή

Πως γεννήθηκε η ιδέα για το travelgirl.gr ;

Ήταν καλοκαίρι του 2017 που για πρώτη φορά δεν θα πήγαινα διακοπές στην πόλη που μεγάλωσα, την Καβάλα λόγω του ότι έχασα την μητέρα μου που ήταν τα πάντα για μένα . Δεν είχα λοιπόν κάτι να κάνω και δεν μπορούσε να ξεκολλήσει το μυαλό μου από την σκέψη αυτή. Έτσι λοιπόν πήρα την απόφαση να φτιάξω, να δημιουργήσω καλύτερα, κάτι δικό μου το οποίο θα είχε να κάνει με ταξίδια και με πολλή δουλειά!

Περίμενες την τόσο μεγάλη ανταπόκριση του κοινού;

Είναι αλήθεια ότι το διαδίκτυο το δουλεύω από το 2011 μέσα από πολιτικές συνεντεύξεις που έχω κάνει  στο aixmi.gr με μεγάλους καλλιτέχνες και μέσα από άρθρα δικά μου για θέματα επικαιρότητας. Από τότε ακόμη έβλεπα ότι το κοινό αγαπάει τα άρθρα αυτά χαρίζοντας τους χιλιάδες κλικ. Επομένως ήξερα ότι το ταξιδιωτικό site με τη ματιά ενός κοριτσιού και την αμεσότητα που έχω ως άνθρωπος, θα έκανε το travelgirl.gr αγαπητό από την πρώτη στιγμή. Επομένως ναι, το περίμενα.

Η αναγνωσιμότητα που είχες από προηγούμενες δουλειές σου σε βοήθησε;

Σαφέστατα. Κι εδώ οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους μου που προώθησαν το travelgirl.gr μέσα από συνεντεύξεις μου, στα ιδιωτικά κανάλια  και στα μεγαλύτερα έντυπα και διαδικτυακά μέσα της χώρας.

Με το travelgirl γνωρίζουμε καθημερινά πολλές κρυμμένες ομορφιές της πατρίδας μας. Θα σε δούμε και στο εξωτερικό;

Είναι στα σχέδια μου αλλά όχι τουλάχιστον για φέτος.

Πέρα από ταξίδια αναψυχής τι άλλο προτείνει το travelgirl στους αναγνώστες του;

Γαστρονομικό τουρισμό, εναλλακτικό τουρισμό, διασκέδαση, θέατρο, εστιατόρια με διεθνείς κουζίνες. Επίσης ιστορίες ντόπιων από τις περιοχές που επισκέπτομαι, συνεντεύξεις αγαπημένων προσώπων από το χώρο του θεάματος και άλλα πολλά

Ποιο από τα ταξίδια που έκανες σε ενθουσίασε περισσότερο;

Νομίζω ότι δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Είναι τόσα πολλά και έχω δεθεί εκεί και με ανθρώπους και σίγουρα θα αδικήσω κάποια μέρη . Από τους top προορισμούς μου είναι η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, τα Μετέωρα, η Πάτμος, η Μήλος.  Επίσης τα χωριά της Γορτυνίας που πήγα πρόσφατα και ομολογώ πως ενθουσιάστηκα.  Η Ελλάδα μας άλλωστε γενικά είναι μία ομορφιά.

 

Αγαπημένος σου ελληνικός προορισμός;

Καστροπολιτεία Μονεμβασιάς και γενικότερα η Πελοπόννησος.

Για πολλούς η δουλειά σου μοιάζει φανταστική. Σίγουρα όμως έχει και αυτό το επάγγελμα τις δυσκολίες του, σωστά;

Για κάποιους ναι φαντάζει αλλά για μένα που είναι το επάγγελμά μου σε πληροφορώ ότι μόνο ξεκούραση και αναψυχή δεν είναι!! Με το που θα πάω σε ένα μέρος θα ξυπνήσω από τις 7 το πρωί και θα γυρίσω πίσω στο  ξενοδοχείο στη μία το βράδυ. Εκεί θα περάσω τις φωτογραφίες και τα βίντεο στον υπολογιστή και θα αρχίσω να γράφω το αφιέρωμα.  Για κάθε προορισμό βγάζω τουλάχιστον 10 θέματα που μπορούν να γίνουν ξεχωριστά το καθένα από μόνο του.  Ο κόσμος όμως  που το διαβάζει ταξιδεύει μαζί μου και αυτό είναι σημαντικό για μένα. Και το σημαντικότερο είναι ότι όλο αυτό το site το δουλεύω μόνη μου. Ακόμη και συνάδελφοί μου που γνωρίζουν τη δουλειά, θεωρούν ότι αυτό που κάνω είναι ακατόρθωτο μιας και αρκετοί πιστεύουν ότι πίσω από το travelgirl.gr υπάρχει μία ομάδα τουλάχιστον 5 ατόμων.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σου τα πιο οικονομικά μέρη για διακοπές στη χώρα μας;

Αυτό εξαρτάται από την εποχή. Δηλαδή τα ορεινά χωριά μας είναι πολύ όμορφα και οικονομικά την περίοδο μετά τις γιορτές προς την άνοιξη και το φθινόπωρο. Το ίδιο και με τα νησιά. Ωστόσο υπάρχουν μέρη όπως το Πήλιο, η Πελοπόννησος και η Κρήτη που λόγω του ότι μπορείς να τα επισκεφτείς κάθε εποχή του χρόνου, έχουν καλές τιμές.

Τι πρέπει να προσέχει ένας ταξιδιώτης σήμερα;

Αρχικά καλό θα είναι να επισκέπτεται ταξιδιωτικό γραφείο. Καλώς ή κακώς οι παγίδες που υπάρχουν είναι πολλές και ένας πράκτορας θα σε βοηθήσει. Ακόμη και  εγώ την έχω πατήσει με αεροπορικό εισιτήριο στο internet  με εταιρία low cost.

Κλείνοντας θα ήθελα να προτείνεις στους αναγνώστες της Θεσσαλική Press μαγικούς ελληνικούς προορισμούς για τις ημέρες των εορτών.

Από τα μέρη που έχω επισκεφτεί προτείνω Άγιο Αθανάσιος, Ζαγοροχώρια,  Πήλιο, Νυμφαίο, Τρίκαλα, Καρπενήσι.

Ακολουθήστε το travelgirl

website:  travelgirl.gr

facebook: Travelgirl.gr

instagram: travelgirl.gr

 

 

 

Previous ArticleNext Article