Διάφορα, Εκδηλώσεις, Έξοδος, Θέατρο, Μαγνησία, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η Πόρνη Από Πάνω» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου

Μετά την πρεμιέρα της παράστασης «Δυόμισι ΦΟΝΟΙ κι ένα ΜΠΟΥΛΝΤΟΝΓΚ»  των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου από το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και τη Διεύθυνση Πολιτισμού, ακολουθεί η πρεμιέρα της δεύτερης παραγωγής για τη νέα θεατρική σεζόν. Πρόκειται για το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ».

Η Πρεμιέρα της παράστασης προγραμματίζεται το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018 στις 21:30, στο «Μικρό Αχίλλειον». Ανέβηκε πρώτη φορά στην Αθήνα το 2011 με μεγάλη επιτυχία. Ένας εκπληκτικός μονόλογος, μια φλοίδα ζωής  που τα περιέχει όλα. Πίκρα, γλύκα, συγκίνηση, γέλιο, τρυφερότητα, έρωτα. Μέσα από το μονόλογο-εξομολόγηση της Ερατούς, παρουσιάζεται ο αγώνας μιας γυναίκας για να ανακτήσει την αξιοπρέπεια και το σεβασμό που της στέρησαν η καταπιεστική νοοτροπία της επαρχίας και η βαναυσότητα πατέρα και συζύγου. Ο συγγραφέας μέσα σε 70 λεπτά ξεδιπλώνει ολόκληρη τη ζωή μιας γυναίκας που προσπαθεί να ξεφύγει από τα δεσμά της πατρικής και συζυγικής εξουσίας, αλλά και την καταπιεστική νοοτροπία της επαρχίας.

Ο λόγος του Τσιπιανίτη είναι άμεσος, ζωντανός και λιτός, με ρυθμό καταιγιστικό. Εναλλάσσει μοναδικά το χιούμορ με τη συγκίνηση. Πολλές γυναίκες  –δυστυχώς – θ’ αναγνωρίσουν τον εαυτό τους, στο πρόσωπο της Ερατούς, που διεκδικεί το δικαίωμα στην τρυφερότητα, στην επικοινωνία, στην αγάπη και τον έρωτα. Γιατί όπως λέει και η ίδια: «Δεν θέλει πολλά ο άνθρωπος για να ανθίσει μέσα του η ζωή. Μια καλή κουβέντα κι ένα χαμόγελο. Και να του κρατούν το χέρι που και που».

Ο Αντώνης Τσιπιανίτης Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Έχουν εκδοθεί τρία μυθιστορήματά του (Μια καταπληκτική ζωή, Η Πολυκατοικία,  Ο άντρας που αναζήτησε την αγάπη στο σκοτάδι). Στο θέατρο έχουν παρουσιαστεί τα έργα του: “Απολυμένη”, “Η πόρνη από πάνω”, “Βασανίζομαι”, “Συγχαρητήρια, Προσλαμβάνεσθε!”, “Η καθαρίστρια”, “Όταν πεθάνω, θάψτε με στο Facebook!”, “Check in στον Άδη”, “Η Μητέρα του Άγιου”. Σε bar theatre έχουν παρουσιαστεί τα έργα του: “Μαρία Αντουανέτα, Βασίλισσα των Ελλήνων!”, “Να μ΄αγαπάς τα Σάββατα”. Επίσης, έχει γράψει τα: “Τα καρότα της οργής”, “Σπασμένα Φρένα”, “Το Αστείο”, “Μπάρμπι”, “Αλίκη!”

Η σκηνοθεσία της νέας παραγωγής ανήκει στην Άννα Μακράκη, η σκηνογραφία στον Αλέξανδρο Ψυχούλη και η μουσική επιμέλεια στον Τόλη Κόκκινο. Βοηθός σκηνοθεσίας είναι  η Συνοδή Φουκαλά. Πρωταγωνιστεί η Μπέττυ Νικολέση. Μετά την πρεμιέρα του έργου η επόμενη παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 21:30. Οι επόμενες παραστάσεις θα δοθούν στο «Μικρό Αχίλλειον» από την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη στις 21:30 και κάθε Κυριακή στις 20:00.

Οι νέες παραγωγές εντάσσονται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης 2018-2020 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,  της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Πληροφορίες-προπώληση εισιτηρίων στο «Δίαυλο» (Σκενδεράνη 11, τηλ. 2421033692) και στο Αχίλλειον, μία ώρα πριν από κάθε παράσταση (τηλ. 2421032818). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2421082358,  2421082870 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.doepap.gr  και τη σελίδα μας στο facebook «Τέχνες στο Βόλο» & «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου».

Previous ArticleNext Article