Εκδηλώσεις, Εκπαίδευση - Παιδεία, Μαγνησία, Μουσεία, ΠΑΙΔΙ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα στο Μουσείο Πόλης του Βόλου το Σάββατο 12/1/2019

Το “Μια φορά κι έναν καιρό στο Μουσείο” εύχεται σε όλους καλή, όμορφη,υγιής και δημιουργική χρονιά.

Το πρόγραμμα μας συνεχίζει δυναμικά αυτό το Σάββατο 12/1/2019 και ώρα 11:30-13:00 στο Μουσείο Πόλης Βόλου.

Το θέμα μας είναι το κινηματοθέατρο Αχίλλειον. Είμαστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε στην παλιά εποχή , στην εποχή του κινηματογράφου, όπου στο Βόλο υπήρχαν πάνω από 60 κινηματογράφοι με τον πιο διάσημο να εγκαινιάζεται το 1925 και να έχει όνομα Αχίλλειον. Άλλοι κινηματογράφοι ήταν το Ρεξ, η Εξωραϊστική Λέσχη, το Τιτάνια και άλλα πολλά…
Το Αχίλλειον είναι ακόμα κεντρική σκηνή στον Βόλο και κάθε χρόνο φιλοξενεί θιάσους και ταινίες. Μπορεί να φιλοξενήσει 600 θεατές σε δύο αίθουσες.

Τα παιδιά μέσα από αυτή την ιστορική αναδρομή θα γνωρίσουν διάσημες κινηματογραφικές φιγούρες που έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις αίθουσες του Αχίλλειου, κυρίως από τον ελληνικό κινηματογράφο, θα φτιάξουν τη δική τους αφίσα αφού δουν από κοντά αντίστοιχες αφίσες κινηματογράφου ή θεάτρου και θα αναπαραστήσουν μία σκηνή από διάσημες ελληνικές ταινίες που άφησαν εποχή!!!!!! Για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών σας με μπόλικη δημιουργία και ιστορίες το «Μια φορά κι έναν καιρό στο Μουσείο» είναι η καλύτερη επιλογή!!!!!!!!!

Σας περιμένουμε!

Το πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε παιδιά, ηλικίας 5-12 χρονών!

Συμμετοχή μόνο με κρατήσεις: 6970990644,6978668632

Previous ArticleNext Article