top, Πολιτική

Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση

Το διαζύγιό του από τον κυβερνητικό εταίρο, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα ότι για το θέμα το εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση», ανέφερε.

Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, με τον οποίο είχε μια «αρκετά μεγάλη συζήτηση».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην τετραετή συνεργασία σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. «Προερχόμαστε από διαφορετικούς χώρους και βρεθήκαμε να βγάλουμε τη χώρα μας από τα μνημόνια. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη», ανέφερε.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που σε λίγη ώρα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, όπου αναμένεται ότι θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους του «διαζυγίου» ανέφερε ότι ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία. «Του εξήγησα ότι για το θέμα το εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί», υπογράμμισε.

Ο κ. Καμμένος δεν διευκρίνισε στις δηλώσεις του αν αποχωρεί ο ίδιος από την κυβέρνηση ή όλοι οι υπουργοί του, ούτε αν θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι ερωτήθηκε. Αναμένεται να δώσει αυτές τις απαντήσεις στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει.

Αναλυτικά, ο κ. Καμμένος δήλωσε:

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Κάναμε μία αρκετά μεγάλη συζήτηση. Υπήρξε μια συνεργασία επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Καταφέραμε να βγάλουμε την πατρίδα μας από τα μνημόνια. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό. Για το εθνικό θέμα δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση»

protothema.gr

Previous ArticleNext Article