Ειδήσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Κοινωνία, Λάρισα, Οικονομία

Ενημέρωση των δικαιούχων των Προνοιακών Επιδομάτων στη Λάρισα

Ο Δήμος Λαρισαίων και ειδικότερα η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  ενημερώνει τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων ότι τα προνοιακά  επιδόματα, που αφορούν στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2018, θα καταβληθούν στις 18 Ιανουαρίου 2019 από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ο ΟΠΕΚΑ από 01-01-2019 είναι ο αρμόδιος φορέας που θα καταβάλλει εφεξής τις παροχές των επιδομάτων.

Από 01-01-2019 και εφεξής , αιτήσεις για τη χορήγηση προνοιακών αναπηρικών παροχών σε χρήμα, για τη συνέχιση καταβολής των επιδομάτων στους δικαιούχους που λήγει η γνωμάτευση της υγειονομικής επιτροπής , καθώς και αιτήσεις επιδείνωσης της κατάστασης των ατόμων με αναπηρία, πραγματοποιούνται μέσω του ΟΠΕΚΑ (οδός Φαρσάλων & δ. Τσάτσου2 Λάρισα) και των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

Η αίτηση θα κατατίθεται στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων ανάλογα με τον τόπο κατοικίας του αιτούντα (Διεύθυνση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων Οικ. εξ Οικονόμων 8Α τηλ 2410680242)- και στις υπηρεσίες  του ΟΠΕΚΑ.

Σε κάθε περίπτωση οι δικαιούχοι, των οποίων η γνωμάτευση της υγειονομικής επιτροπής λήγει μέχρι  31-03-2019, θα ειδοποιηθούν εγγράφως για επανυποβολή του αιτήματος χορήγησης των παροχών από τον ΟΠΕΚΑ.

Previous ArticleNext Article