Καρδίτσα

Καρδίτσα: Η όμορφη ποδηλατούπολη της Θεσσαλίας

Υγρασία, ομίχλη πυκνή και από τους δρόμους και τα δρομάκια, νωρίς το πρωί να ξεφυτρώνουν δεκάδες ποδήλατα με τους αναβάτες τους να τρέχουν βιαστικά για τις δουλειές τους.

Δεν πρόκειται για πόλη της Κεντρικής Ευρώπης, αλλά για την Καρδίτσα. Το ποδήλατο για την Καρδίτσα είναι κομμάτι της παράδοσής της, της φυσιογνωμία της. Σήμερα, στον δήμο Καρδίτσας το δομημένο δίκτυο των ποδηλατοδρόμων έχει μήκος 7300 μ. στον αστικό ιστό και άλλα 10.500 μέτρα περιαστικό δίκτυο αποτελούμενο από τον ποδηλατόδρομο που συνδέει την πόλη με το δημοτικό διαμέρισμα του Παλαιοκλησίου μήκους 7 χιλιομέτρων και τον περαστικό ποδηλατόδρομο που έχει μήκος 3,5 χιλιόμετρα, μια διαδρομή κατάλληλη για βόλτες με φίλους και την οικογένεια.

Ο περιαστικός ποδηλατόδρομος, ξεκινά από το ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού και μέσω μιας θαυμάσιας διαδρομής -Υδατόπυργος, περιοχή Αγ. Μηνά, Ανάχωμα- καταλήγει στο δάσος της Παπαράντζας και το μεγαλύτερο τμήμα της είναι μέσα στο φυσικό περιβάλλον.

Η δημοτική Αρχή μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης προωθεί την επέκταση του αστικού δικτύου κατά 700 μέτρα με νέο ποδηλατόδρομο στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου.

Previous ArticleNext Article