top, Αθλητικά

Mεγάλη νίκη του Έλληνα τενίστα Τσιτσιπά επί του Ελβετού θρύλου του τένις Φέντερερ

Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του (μέχρι την επόμενη) πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος μετά από μια επική μάχη 4 ωρών επικράτησε με 3-1 του τεράστιου Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στους 8 του Australian Open.

Αν και έχασε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ (με 11-13) ο Στέφανος όχι μόνο δεν λύγισε, αλλά απάντησε με τον ίδιο τρόπο κι από εκείνο το σημείο και μετά ήταν φανερό ότι όσο περνούσε η ώρα το πίστευε περισσότερο!

Στο τρίτο σετ έκανε το μπρέικ στο πιο κρίσιμο σημείο (στο 6-5) και στο 4ο που κρίθηκε και πάλι στο τάι μπρέικ, κράτησε την ψυχραιμία του, δεν φοβήθηκε από ορισμένους μεγάλους πόντους του αντιπάλου του και με τρομερό σερβίς έφτασε στην ιστορική νίκη…

Επόμενος αντίπαλος του είναι ο Ισπανός Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ.

«Το σίγουρο είναι ότι είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο» είπε βουρκωμένος μετά το τέλος του αγώνα και συμπλήρωσε: «Ήθελα να μπω στην αρένα με πίστη στις δυνάμεις μου, έχω σεβασμό στον Ρότζερ που είναι ο θρύλος του αθλήματός μας. Πραγματοποίησα ένα όνειρό μου γιατί παρακολουθούσα τους αγώνες του από όταν ήμουν έξι ετών.Δεν μπορώ να περιγράψω τι συνέβη σήμερα όπου έγινε ένας πολύ μεγάλος αγώνας».

Κι η αλήθεια είναι ότι για 4 ώρες οι δύο τους προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα που κράτησε καθηλωμένους όλους τους φίλους του τένις.

Ο Φέντερερ πήρε το πρώτο σετ με 13-11 στο τάι μπρέικ, ενώ στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς άντεξε με υπερπροσπάθεια και πήρε όλα τα γκέιμς στο σερβίς του στις λεπτομέρειες για να ξεσπάσει στο τάι μπρέικ όπου επικράτησε εύκολα με 7-3. Κι εκεί ήταν το κομβικό σημείο του αγώνα…

Πλέον ο Τσιτσιπάς έβγαζε αντίδραση στα σερβίς του Φέντερερ και το μπρέικ στο 3ο σετ ήρθε την κατάλληλη στιγμή με τον Έλληνα να προηγείται με 6-5 και να παίρνει το σετ και το προβάδισμα.

Το θρίλερ συνεχίστηκε και στο δ’ σετ που κρίθηκε κι αυτό στο τάι μπρέικ με τον Τσιτσιπά να αντέχει και με το λάθος του Φέντερερ που έστειλε τη μπάλα στο φιλέ να πανηγυρίζει τη νίκη…

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

Η νίκη του Τσιτσιπά έγινε βασικό θέμα στα κορυφαία αθλητικά (και όχι μόνο) ΜΜΕ του πλανήτη που σχολίαζαν με θαυμασμό την τεράστια νίκη του Έλληνα πρωταθλητή, ενώ στον Guardian υπήρχε live blog από την εξέλιξη του αγώνα!

protothema.gr

Previous ArticleNext Article