Διάφορα, Εκδηλώσεις, Μαγνησία, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Σκόπελος, Χορός

7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμάντης Παλαιολόγος»

Μια ανοικτή γιορτή που φέρνει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο και αναδεικνύει την Σκόπελο ως κέντρο λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης.

Το βραβευμένο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» επιστρέφει για έβδομη χρονιά στις 25, 26, και 27 Αυγούστου 2019 στην Σκόπελο.

Για ακόμη μια χρονιά και για τρεις ολόκληρες ημέρες η Σκόπελος θα είναι το σημείο συνάντησης και πολιτισμικής συνεύρεσης για εκατοντάδες χορευτές απότην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα αποτελέσει πόλο έλξης για περισσότερους από 7.500 θεατές που δίνουν και φέτος το καλοκαίρι ραντεβού στη Σκόπελο για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις και τις παράλληλες δραστηριότητες (ημερίδες, σεμινάρια, ανοικτές πρόβες, γλέντια, εκθέσεις, κ.λπ.) του Φεστιβάλ.

Το πρωτοπόρο φεστιβάλ της παράδοσης και του χορού «Διαμαντής Παλαιολόγος», απέσπασε το βραβείο SILVER στην κατηγορία «Φεστιβάλ» των TOURISM AWARDS 2017 και το βραβείο SILVER στην κατηγορία «Πολιτισμός» των BEST CITY AWARDS 2016 ενώ έχει παρουσιαστεί ως μελέτη περίπτωσης σε ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια και συνέδρια ως καλή πρακτική.

Τα τελευταία χρόνια έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και Δια βίου Μάθησης και της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Διοργανώτρια του καινοτόμου Φεστιβάλ είναι η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα» και η μεγάλη ομάδα των εθελοντών και των μαθητών του αείμνηστου Διαμαντή Παλαιολόγου, με μεράκι και αγάπη για την παράδοση, τον πολιτισμό και την Σκόπελο.

Αιτήσεις συμμετοχής

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα»  προσκαλεί χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών αλλά και χορωδίες παραδοσιακής μουσικής, να συμμετάσχουν  στο «7ο  Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Διαμαντής Παλαιολόγος» που θα διεξαχθεί στη Χώρα της Σκοπέλου, 25, 26 και 27 Αυγούστου 2019

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τους όρους συμμετοχής στο www.dancefestival.gr. 

Επικοινωνία: Αγγελέτου Κωνσταντίνα 6951004630,

Previous ArticleNext Article