Εκδηλώσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με μπουλούκια και οι φετινές Απόκριες στη Λάρισα

Κάλεσμα για συμμετοχή στο δρώμενο από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Με κέφι θα γιορταστούν και οι φετινές Αποκριές στην πόλη της Λάρισας, η οποία δεν έχει Καρνάβαλο και παρέλαση με άρματα, αλλά θιάσους μεταμφιεσμένων, τα περίφημα μπουλούκια, που τα συνοδεύουν μουσικοί με γκάιντες, νταούλια, κλαρίνα, κιθάρες και βιολιά και ξεσηκώνουν την πόλη με τα τραγούδια τους, τους αστεϊσμούς και τις αθυροστομίες τους!

Το Σάββατο της Τρανής Αποκριάς (9 Μαρτίου 2019) θα αναβιώσουν τα «μπουλούκια» καρναβαλιστών, εκδήλωση που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία – γειτονιές, τραγουδώντας και χορεύοντας, θα κάνουν μια στάση στην πλατεία Ταχυδρομείου και θα καταλήξουν στην Κεντρική πλατεία όπου θα στηθεί μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι.
Τα μπουλούκια, μέχρι να φτάσουν στην Κεντρική πλατεία, όπου θα ενωθούν με τον κόσμο και θα στηθεί μεγάλο γλέντι, στις στάσεις που θα κάνουν σε πεζόδρομους και πλατείες, θα παρουσιάσουν χορούς και αναπαραστατικά έθιμα (η απαγωγή της νύφης, γαϊτανάκι, καμήλα κλπ).

Όσοι σύλλογοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο δρώμενο, ή έχουν να προτείνουν κάτι επιπλέον που θα εμπλουτίσει τη διοργάνωση, μπορούν να πάρουν μέρος στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού στον Μύλο του Παππά, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στη 1 το μεσημέρι. Σας περιμένουμε!

Previous ArticleNext Article