Ειδήσεις, Κόσμος

Ένα κορίτσι 13 ετών είναι το τελευταίο θύμα του διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα»

Η Εμινέ Καραντάγκ βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι του σπιτιού της στα Άδανα της Τουρκίας αφού είχε αυτοπυροβοληθεί με την καραμπίνα του πατέρα της.

Οι συγγενείς της Εμινέ βρήκαν ζωγραφιές του μικρού κοριτσιού, μια λίστα με 25 πράγματα που «πρέπει να κάνω πριν πεθάνω» και οδηγίες του παιχνιδιού με τις οποίες ενθαρρύνονται οι παίχτες να αυτοκτονήσουν.

Η Εμινέ είχε αφήσει, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, και ένα γράμμα στην οικογένειά της που ξεκινούσε με τη φράση «η αυτοκτονία είναι μια διέξοδος».

«Βρήκαμε ορισμένες σημειώσεις της από τις οποίες προκύπτει ότι ήταν μέλος μιας ομάδας που έπαιζε τη “Μπλε Φάλαινα”. Στις σημειώσεις έγραφε σήμερα θα κάνουμε αυτό, αύριο εκείνο, “θα χτυπήσουμε αυτά τα παιδιά, θα αυτοκτονήσουμε και θα πάμε στον ουρανό όπου θα αναστηθούμε και θα επιστρέψουμε εδώ”, οπότε καταλάβαμε ότι ήταν υπό την πλήρη επήρεια του παιχνιδιού» δήλωσε ο θείος της 13χρονης.

koritsi-turiak2

Σύμφωνα με τον ίδιο η Εμινέ, που ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειάς της, δεν είχε κανέναν λόγο να αυτοκτονήσει «ήταν μια πολύ καλή μαθήτρια, πάντα με το χαμόγελο για όλους».

Η «Μπλε Φάλαινα» είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί από τους παίχτες 50 πράξεις σε 50 ημέρες με στόχο να δημιουργήσει τραυματικές ψυχολογικές εμπειρίες με επικεφαλής έναν «διαχειριστή» που δίνει οδηγίες στους παίχτες οι οποίες μπορεί να ξεκινούν από το να δούν ταινίες τρόμου και να φτάσουν μέχρι του σημείου του θανατηφόρου αυτοτραυματισμού.

Previous ArticleNext Article