Ειδήσεις, Ελλάδα, Κοινωνία

Θρήνος δίχως τέλος για το 6χρονο κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του

Θρήνος δίχως τέλος για το 6χρονο κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του καθώς είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης. Ο Νίκος Σάββας ο πατέρας της μικρής Εύχαρις θυμάται τις τελευταίες στιγμές της αγαπημένης του στο νοσοκομείο και λυγίζει.

«Την ώρα που οι γιατροί την είχαν στην αγκαλιά τους και έδιναν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή, δεν θα ξεχάσω ότι η Εύχαρις προσπάθησε να αγκαλιάσει τη μαμά της για τελευταία φορά αλλά δεν πρόλαβε. Ήταν ένα χαρούμενο, ζωηρό κοριτσάκι που μας έδινε ζωή και τώρα προσπαθούμε να συνέλθουμε από τον ξαφνικό θάνατό της» λέει ο τραγικός πατέρας.

Με μαντινάδα για την εγγονή του θα πει το τελευταίο αντίο στην μικρή και ο παππούς της Ιωάννης Χατζηανέστης που θυμάται να του λέει: «παππού εγώ θα γίνω δασκάλα». Η μαντινάδα του παππού της 6χρονης συγκινεί:
«Τα λόγια είναι τόσο φτωχά που ο πόνος τα κάνει χάντρες στο κομπολόϊ της λυπημένης και συντετριμένης μου ύπαρξης. Καλό ταξίδι Εύχαρις εγγονούλα μου, που η μοίρα έπαιξε τόσο σκληρό παιγνίδι με την ζωούλα σου, και σε πήρε τόσο πρόωρα, βυθίζοντας στη θλίψη τους χαροκαμένους γονείς σου και όλη την στενή και ευρύτερη οικογένεια..

Θα επανέλθω Αγγελούδι μου……Καλό σου δρόμο στο φως του Παράδεισου».

Η μικρή μεταφέρθηκε με πυρετό στο ΠΑΓΝΗ το μεσημέρι της Κυριακής. Εισήχθη αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και μετά πήγε στη Μονάδα Παίδων.

Στη ΜΕΘ Παίδων, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί της ειδικής ομάδας αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών από διάφορες ειδικότητες, το παιδάκι άφησε την τελευταία του πνοή.
«Δυστυχώς, μετά τα μεσάνυχτα (σ.σ. της Κυριακής) το παιδί κατέληξε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article