ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία

Δεκάδες σκυλιά βρέθηκαν σε βαν στη Μαγνησία

Νέο επεισόδιο στην παράνομη εξαγωγή ζώων συντροφιάς προς χώρες της Ευρώπης με υψηλό αντίτιμο αποκαλύφθηκε στη Μαγνησία, όπου το μεσημέρι της Τετάρτης εντοπίστηκε ένα βαν μέσα στο οποίο βρέθηκαν κλεισμένα 43 σκυλιά άγνωστης προέλευσης.

Το συγκεκριμένο φορτηγάκι, που έφερε γερμανικές πινακίδες, ακινητοποιήθηκε σε μπλόκο που είχε στήσει η Αστυνομία μετά από πληροφορίες στην εθνική οδό στο ύψος του Βελεστίνου. Οι επιβάτες, ένα ζευγάρι Άγγλων υπηκόων, συνελήφθησαν και ανακρίνονται για να εξακριβωθεί αν πρόκειται για μέλη κυκλώματος το οποίο εξάγει αδέσποτα σε ευρωπαϊκές χώρες, όπου πωλούνται ως και αντί 700 ευρώ.

Τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου, είχαν εντοπιστεί στο λιμάνι της Πάτρας άλλα δυο μίνι βαν τα οποία επρόκειτο να φορτωθούν σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία και μέσα είχαν βρεθεί 35 σκύλοι και γάτες, που σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν συγκεντρωθεί από την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά και προορίζονταν για τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Έγγραφα που να πιστοποιούν την προέλευσή τους δεν υπήρχαν και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πατρών διέταξε να κατασχεθούν ώσπου να διασταυρωθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αν είναι καταχωρημένα τα στοιχεία των ιδιοκτητών τους. Όπως έχουν καταγγείλει φιλοζωικά σωματεία, κάθε χρόνο φυγαδεύονται στην Ευρώπη χιλιάδες αδέσποτα σκυλιά και γάτες χωρίς να προηγηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την υιοθεσία τους.

Πηγή: TheNewspaper.gr

Previous ArticleNext Article