Βόρεια Εύβοια, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Νέο δίκτυο ύδρευσης για τα Γιάλτρα

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Γιάλτρων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής μπαίνει σε φάση υλοποίησης.

Με συντονισμένες ενέργειες ο δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού πέτυχε να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών το έργο για την «αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Γιάλτρων».

Συγκεκριμένα, το έργο δαπάνης 804.878,04 ευρώ αφορά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του οικισμού των Γιάλτρων. Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές θα χαραχθεί νέο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης και θα αντικατασταθεί το σύνολο των αγωγών με νέους ασφαλείς αγωγούς τρίτης γενιάς (HDPE).

Τη σχετική απόφαση για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης ενώ η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω επενδυτικού δανείου που θα χορηγηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και θα αποπληρώνεται από τους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπ. Εσωτερικών.

Η δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου με δήλωσή της τόνισε ότι «το νέο αυτό έργο θα επιλύσει οριστικά τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στο δίκτυο ύδρευσης των Γιάλτρων και θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή. Η δημοτική αρχή θα αναλάβει και νέες πρωτοβουλίες ώστε το έργο να αποτελέσει τον «πιλότο» για επέκταση του προγράμματος, όπου χρειαστεί, προκειμένου οι κάτοικοι του δήμου μας να έχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες».

Previous ArticleNext Article