ΒΙΒΛΙΟ

Το βιβλίο “Κυρίες της Θεσσαλονίκης” του Στράτου Σιμιτζή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη

Το βιβλίο “Κυρίες της Θεσσαλονίκης” επιχειρεί να αναδείξει κυρίες οι οποίες ανεξάρτητα από ιδιότητα, επάγγελμα και χώρο, έχουν αφήσει το στίγμα και το αποτύπωμά τους στα κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά, επιχειρηματικά δρώμενα αυτής της πόλεως.

Ασφαλώς δεν είναι οι μοναδικές, όμως είναι βέβαιο πώς δεν πέρασαν απαρατήρητες και οπωσδήποτε έχουν αποσπάσει την προσοχή, την εκτίμηση, την αναγνώριση και σε πολλές περιπτώσεις το σεβασμό της κοινωνίας, για τη δράση και τις δραστηριότητές τους.

Πρόκειται για κυρίες που έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά και κυρίες που κινούνται ανάμεσά μας. Οι κυρίες που παρουσιάζονται στο βιβλίο αυτό δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας έρευνας ή μελέτης. Ούτε επελέγησαν βάσει ορισμένων κριτηρίων και προδιαγραφών. Είναι κυρίως ζήτημα εμπειριών και γνώσεων του συγγραφέα. Επίσης, το βιβλίο “Κυρίες της Θεσσαλονίκης” δεν πρέπει να θεωρηθεί και να εκληφθεί ως ιστορικό κείμενο. Είναι κυρίως αναφορά σε κυρίες που απασχόλησαν και απασχολούν την επικαιρότητα και ο συγγραφέας έκρινε πώς πρέπει να μνημονευθούν και να αναδειχθούν.

Οπωσδήποτε όμως, τα κείμενα και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του βιβλίου, ως επί το πλείστον ανέκδοτο, συνιστούν χρήσιμα και ενδιαφέροντα στοιχεία για την κοινωνική ιστορία της Θεσσαλονίκης μια και παρουσιάζουν ανάγλυφα τη ζωή της πόλεως, κυρίως κάποιες άλλες εποχές.

  • Κατάστημα: Επισκόπου Κίτρους Νικολάου 4, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (δίπλα στη Ροτόντα)
  • Επικοινωνία
    τηλ. 2310 208 570
    fax  2315 550 889
    info@afoikyriakidi.gr
Previous ArticleNext Article