ΒΙΒΛΙΟ, Εκπαίδευση - Παιδεία, ΠΑΙΔΙ

Το Μεγάλο Βιβλίο της Φύσης από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Ο Μάρτης έχει μπει με καλή διάθεση και οι ηλιόλουστες μέρες περιμένουν με ανυπομονησία να τις εξερευνήσουμε ουσιαστικά… Βόλτες στην εξοχή με τα ανθισμένα λουλούδια να μας περιβάλλουν, τα δέντρα κι αυτά να ανθοφορούν, τα αποδημητικά πουλιά να επιστρέφουν, τα έντομα να ξυπνούν και τα ζώα να ζητούν τα «χάδια μας»…

Οι εκδόσεις Ψυχογιός δημιούργησαν Το Μεγάλο Βιβλίο της Φύσης, το οποίο στην κυριολεξία είναι μεγάλο, “ψηλόλιγνο”, με καταπληκτικές εικόνες, οι οποίες σε διχάζουν μιας και από τη μια σου δίνουν την εντύπωση της φωτογραφίας κι από την άλλη ανακαλύπτεις την ευφάνταστη εικονογράφηση του.

Ένα βιβλίο που πρέπει να λάβουν όλα τα παιδιά, για να γνωρίσουν πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα και να ευαισθητοποιηθούν ως προς το περιβάλλον. Αυτό το μεγάλο εγχειρίδιο θα ήταν υπέροχο στα χέρια εκπαιδευτικών που αγαπούν τη φύση και τα παιδιά. Οι εκδόσεις μας χαρίζουν απλόχερα την ανακάλυψη των φυτών και των ζώων και μας υπενθυμίζει ότι η φύση είναι παντού γύρω μας και δεν πρέπει να την προσπερνούμε.

Από τα χρυσά ηλιοτρόπια στις μέλισσες που βουίζουν, από τις μαϊμούδες που κρέμονται στα δέντρα μέχρι τους κουστουμαρισμένους πιγκουίνους, μας ταξιδεύει το μεγάλο αυτό βιβλίο και ζητά από εκπαιδευτικούς και γονείς να γίνουμε εξερευνητές με τα παιδιά μας χρησιμοποιώντας στο περιβαλλοντικό μας ταξίδι τις τέσσερις κάρτες «γράψε-σβήσε» .

Μην ξεχνάτε τι είπε ο Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης «Τρία πράγματα χρειάζονται για την εκπαίδευση: η φύση, η μάθηση και η άσκηση» και το μεγάλο βιβλίο από τις εκδόσεις Ψυχογιός μας τα προσφέρει όλα σε ένα του ξεφύλλισμα.

Καλές ανακαλύψεις λοιπόν… μικροί και μεγάλοι περιβαλλοντολόγοι…!!!

Γράφει η Εκπαιδευτικός Γεωργία Παράσχου

Previous ArticleNext Article