Βόρεια Εύβοια, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού στις 19-20 Απριλίου 2019 στην Αιδηψό

Στις 19-20 Απριλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΘΕΡΜΑΙ ΣΥΛΛΑ στα Λουτρά Αιδηψού το 1ο  Αναπτυξιακό Συνέδριο Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού με τίτλο: «Δήμος Ιστιαίας – Λ. Αιδηψού 2029: Βιώσιμη Ανάπτυξη & Επιχειρηματικότητα – Αξιοποίηση Φυσικού Πλούτου».

Το συνέδριο αυτό διεξάγεται με συνδιοργάνωση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα των Υπουργείων: Περιβάλλοντος & Ενέργειας , Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , Τουρισμού , στο οποίο θα συμμετέχουν ως βασικοί ομιλητές καταξιωμένοι επιστήμονες Καθηγητές Παν/μίου με καταγωγή από την περιοχή μας αλλά και άλλοι ειδικοί επιστήμονες, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του Δήμου μας.

Βασικοί στόχοι του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δήμου Ιστιαίας – Λ. Αιδηψού είναι: η θέσπιση οράματος και στρατηγικών για την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, η αξιοποίηση και προστασία των φυσικών πόρων κάτω από το πρίσμα της αειφορικής διαχείρισης, η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής κά.

Οι βασικές θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα είναι:

  • Γεωργία – Δάση – Κτηνοτροφία – Ιχθυοκαλλιέργειες – Εναλλακτικές καλλιέργειες – Αγροδιατροφή – Πιστοποίηση προϊόντων / υπηρεσιών – Κυκλική οικονομία
  • Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη Περιβάλλον – Πολιτισμός – Ιστορία – Μάρκετινγκ – Branding – Επικοινωνία – Εξωστρέφεια – Αποτελεσματική προβολή Β. Ευβοίας
  • Επενδύσεις – Επιχειρηματικότητα – Κοινωνική Επιχειρηματικότητα – Χρηματοδοτικά εργαλεία – αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας – Πολιτικές
  • Υποδομές – Υγεία – Μεταφορές – Χωροταξία – Χρήσεις γης – Οικιστική ανάπτυξη

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο είναι αναρτημένες στο σχετικό site http://www.anaptyxiako-istiaias-loutron-2019.gr/.

Η είσοδος για την παρακολούθηση των εργασιών του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού είναι ελεύθερη και οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο site του Συνεδρίου συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εγγραφής που υπάρχει.

Όσοι/ες επιθυμούν να συμμετέχουν στις εργασίες του Συνεδρίου ως εισηγητές μπορούν να το δηλώσουν το αργότερο μέχρι 24/3/2019 συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα και στη συνέχεια η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου θα κρίνει σχετικά με την αποδοχή της.

Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες και τους φορείς του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού να στηρίξουν το Συνέδριο προκειμένου να επιτύχουμε όλοι μαζί την πραγματική βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας που τόσο το αξίζει!

Previous ArticleNext Article